Nevreme u Hrvatskoj
facebook.com
Nevreme u Hrvatskoj

facebook.com

Nevreme u Hrvatskoj, Foto: facebook.com

 

* Nevreme i zahlađenje koje meteorolozi danima prognoziraju za ovaj deo Evrope najpre je stiglo u severni deo Dalmacije

* Evropu razara uragan

* U Srbiju nevreme stiže noćas

 

Prema podacima mreže Pljusak.com, u Starigradu Paklenici je usled jakog pljuska za samo dva sata palo skoro 50 litara kiše po kvadratnom metru, a lokalno je bilo bujica, prenosi Dalmacija danas.

Obilna kiša zahvatila je Zadar i širu okolinu tokom jutra - na Žmanu na Dugom otoku palo je 33 litara kiše po kvadratnom metru, u gradu Zadru 13 litara.

Grmljavinsko nevreme pomera se lagano na istok, a predviđa se da će kiša, pljuskovi i grmljavina tek u noći između srede i četvrtka zahvatiti celu Dalmaciju.

Nevreme u Srbiju stiže noćas!

Nezapamćen pad temperature za samo 2 dana! Spremite zimske jakne!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/I.L. DATUM I VREME: 02.10.2019. 12:42 Krajem perioda očekuje se porast temperature. sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme, Foto: Tanjug/Zoran Žestić Naoblačenje iz severnih i zapadnih predela sutra ujutru će se proširiti na centralne, a pre podne i na ostale krajeve Srbije, uslovljavajući osetan pad temperature, kišu i pljuskove, a u južnim i jugoistočnim krajevima ponegde i grmljavinu.

U EVROPI URAGAN! 

Uragan Lorenco stigao je danas do Azorskih ostrva donoseći obilnu kišu, jake vetrove i visoke talase. 

Prema prvim izveštajima, uragan je već napravio manju štetu, prenosi AP. Prema podacima Agencije za civilnu zaštitu Azorskih ostrva, uragan druge kategorije oborio je drveće na puteve i brojne domove ostavio bez struje.

Navodi se da je jačina ovog uragana, koji se kreće prema Irskoj i Velikoj Britaniji snagom 145 kilometara na čas, veoma retka u ovom delu Atlantika.

Pojedini gradovi na engleskim obalama su već evakuisani, a izdato je i upozorenje za jake vetrove i kiše, kao i moguće poplave. 

Portugalski premijer Antonio Kosta rekao je da je rano jutros razgovarao sa zvaničnicima Azorskih ostrva, kao i da su konstatovali da sve ukazuje da "stvari nisu toliko loše koliko smo se plašili".

PROČITAJTE JOŠ:

Azorska ostrva obuhvataju devet vulkanskih ostrva i na njima živi 250.000 stanovnika. Dok se Lorenco približavao, na njih sedam je proglašen crveni alarm, a škole i vladine kancelarije ne rade, dok je ljudima savetovano da ne izlaze napolje.

Otkazani su i svi avionski letovi sa i ka arhipelagu, a zatvorene su i pojedine luke.

BONUS VIDEO: HELENA IMA 4 GODINE I TUMOR NA MOZGU! HITNO POTREBNA POMOĆ!

Za braunile misli da su igračke, a kada je zasvrbe ožiljci na telu mama Katarina i tata Radovan joj kažu da je ujeo komarac!