Izbori u Hrvatskoj
Tanjug/AP
Izbori u Hrvatskoj

Tanjug/AP

Izbori, Foto: Tanjug/AP

Kako je navedno, zbog velikog broja, navodno 30.000 nevažećih lističa, prenosi portal Plusinfo.

"Imamo ogroman broj nevažećih lističa, preko 30.000 što je neuobičajeno za takvu izlaznost. Veliki deo tih listića su glasovi za VMRO-DPMNE koji se sada računaju kao nevažeći. To znači poništavanje volje građana. Zato ćemo mi kao politička stranka tražiti ručno prebrojavanje glasačkih lističa. Potrebno je sada da zaštitimo volju građana. Da se zaštiti demokratija u Republici Makedoniji. Institucije duguju to građanima i zato mora to i da realizuju. VMRO-DPMNE i dalje ostaje najveći partner građana koji štiti njihovu volju i prava", rekao je Arsovski.

Albanci, Severna Makedonija

Shutterstock

Severna Makedonija, Foto: Shutterstock

Kako je kazao, i pored falsifikata i masovnog potkupljivanja od strane Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) i Zorana Zaeva, sa svim pritiscima, pretnjama, VMRO-DPMNE je pobedio u 41 opštini, a SDSM samo u dvadesetak.

Državna izborna komisija Severne Makedonije skoro 24 sata nakon izbora je saopštila nezvanične konačne rezultate prema kojima je SDSM osvojio 46 mandata, VMRO-DPMNE 44, albanska DUI 15, Alijansa za Albance 12, Levica dva i Demokratska partija Albanaca jedno poslaničko mesto.

Lider Levice, univerzitetski profesor Dimitar Apasijev, takođe je optužio da su njegovoj stranci ukradena poslanička mesta, i da su oni osvojili više od dva mandata.

PROČITAJTE JOŠ: