Andreja Mandić
screenshoot
Andreja Mandić

screenshoot

Andreja Mandić, Foto: screenshoot

"Pre smo spremni glavu da položimo i nekome glavu da skinemo, nego što će nas neko odvesti u zatvor. I to Vam govorim da znate, jer vi donosite odluke", poručio je Mandić u Skupštini predsedniku Vlade Dušku Markoviću.

PROČITAJ JOŠ:

Marković mu je odgovorio da ukoliko neko namerava da skida glave mora biti spreman na to, ali kako je dodao, i onaj koji će da brani svoju glavu mora da se spremi.

Marković je kazao da je politika DF obeležena političkim neuspesima i mržnjom prema onima koji misle drugačije.

"Ako smo došli dotle, u 21. veku, da u političkom dijalogu i neslaganju pretimo kidanjem glava - onaj ko će da kida glave mora da se spremi za to, onaj koji će da brani svoju glavu, takođe je spreman za to", naveo je Marković.

PREPORUČUJEMO:

Pojedini mediji su danas objavili da u slučaju osuđujuće presude poslanici DF planiraju da se zatvore u zgradu parlamenta.

Optužnicom su obuhvaćena dvojica ruskih državljana za koje Tužilaštvo tvrdi da su pripadnici ruske vojne obaveštajne službe GRU, deset srpskih državljana kao i lideri DF Mandić i Knežević i vozač tog saveza Mihailo Čađenović.

Izricanje presude je zakazano za 9. maj a DF je najavio niz aktivnosti tog dana, ali zvanično nisu najavili šta tačno planiraju. Protest koji je bio planiran tog dana u organizaciji građanskog pokreta Odupri se, koji već više od tri meseca organizuju antivladine proteste, odložen je na zahtev DF koji, kako je navedeno, planira aktivnosti u sopstvenom aranžmanu.