POČEO USTANAK PROTIV MILA! Haos u Bijelom Polju, polomljeni barjaci, iščupane sve zastave Crne Gore! (FOTO)

Nastavlja se sa incidentima u Crnoj Gori. Ovoga puta u Bijelom Polju, gde su, kako je saopšteno iz Opštine Bjelo Polje ''vandali u ranim jutarnjim časovima na Trgu Slobode polomili postolja i držače i uklonili 12 državnih zastava, koje se svake godine postavljaju u čast obeležavanja Dana nezavisnosti i Dana državnosti''.

Podgorica, Foto: Tanjug/Risto Božović

Akt je izazvao zgražavanje građana, a predsednik Opštine Petar Smolović najoštrije je osudio taj, kako je kazao, ''čin primitivizma, uperen protiv državnih simbola, sa ciljem da atakuje na mir i suživot koji vekovima postoji u Bijelom Polju'', prenose Novosti.

- Zajedno sa nadležnim državnim organima učinićemo sve da se vandali privedu pravdi i kazne. Povampireni fašizam koji je prisutan u izjavama nekih desničarskih političara ovih dana, izgleda da daje podstrek labilnim osobama, da napadnu na državne simbole i to baš na Trgu Slobode u najtoleratnijem i najtransparetnijem gradu u Crnoj Gori. Poručujemo im da velika većina građana ostaje na evropskom putu antifašizma, mira i tolerancije koji ne mogu uzdrmati ni ovakvi postupci neodgovornih pojedinaca - saopštio je Smolović, povodom ovog incidenta, koji može dodatno da raspiriti ponovo produbljene podele u Crnoj Gori.

Povezane vesti

 • Korisnik: Jovo
  23/05/2020 - 15:21
  To su uradili milogorci, da bi optužili srbe.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi