Gradonačelnik Penava objavio rat Srbima!

Alo/Index.hr/V.M. | vesti 2019-10-18 13:10:36 2019-10-18 13:10:36

Predstavnik Srba pokušao da smiri situaciju.

Youtube/Printscreen

 

* Ivan Penava je gradonačelnik Vukovara

* On je statut grada Vukovara napisanog na ćirilici bacio na pod

* To je izazvalo oduševljenje na sednici Gradskog veća 

Jedna od tačaka dnevnog reda današnje sednice vukovarskog Gradskog veća je i donošenje predloga zaključka o dostignutom stepenu razumevanja, solidarnosti i dijaloga među građanima Grada Vukovara. Sednica koja je napeta od samog početka pretvorila se u haos.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je u jednom trenutku na sednici Gradskog veća Vukovara podivljao, prenosi hrvatski portal „Indeks“. On je uzeo predlog statuta Vukovara koji je štampan na ćirilici, koji su doneli srpski zastupnici, i bacio ga na pod.

Pročitajte još:

- Vaši su uzori četničke šubare i spomenici koji okružuju ovaj grad. Zanima vas ono što niste uspeli 1991. godine, da uvedete ćirilicu u ovaj grad. Silovane žene vas ne zanimaju, mrtva deca vas ne zanimaju! Ako bude trebalo protiv velikosrpske agresije juče, danas, sutra svim sredstvima! - rekao je Penava povišenim tonom.

Ujakove reči bacaju novo svetlo na ceo slučaj! Upleten je i vidovnjak!

AUTOR: Jutarnji list/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 17.10.2019. 14:54 Iskazima dva svedoka danas se na Županijskom sudu nastavlja suđenje Smiljani Srnec za ubistvo Jasmine Dominić. Foto: Printscreen: Jutarnji hr Prva će svedočiti komšinica Sojka Križaić, a zatim i Smiljanin ujak Dragutin Sabol. U sudnici raspravu prati i njegova ćerka.

Deo zastupnika počeo je da mu aplaudira. Dogradonačelnik Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković pokušao je da mu odgovori, ali su na njega počeli da viču.

- Pa, ljudi, gde ovo vodi? Pa ko je doneo Zakon o nacionalnim manjinama? - rekao je Milaković.

BONUS VIDEO: Dragan Marković Palma i Žan Klod van Dam u klinču

 

Expand player
Pogledajte više