Milo Đukanović
Printscreen TV Prva
Milo Đukanović

Printscreen TV Prva

Milo Đukanović, Foto: Printscreen TV Prva

Nakon što je šef Atlas grupe Duško Knežević objavio snimak na kome Slavoljubu Stijepoviću, Đukanovićevom saradniku i bivšem gradonačelniku Podgorice, uoči izbora 2016. daje koverat sa 97.000 evra, poraslo je nezadovoljstvo Crnogoraca.

Pročitajte još:

 

Osim toga Knežević, protiv koga je izdata crvena Interpolova poternica, protiv Đukanovića je izneo niz optužbi za korupciju, govoreći da je on na čelu kriminalne organizacije i tvrdeći da ima dokaze za njegove krađe.

Duško Knežević

screenshoot/Youtube

Duško Knežević, Foto: screenshoot/Youtube

On, naravno, nema nameru da to učini, a sada sprema kontramiting. Iako još nije zvanično prijavljeno njegovo održavanje, preko društvenih mreža je napravljen "event" pod nazivom "Crna Gora iznad svega" koji je najavljen kao "veliki antifašistički i patriotski protest", a ono što je posebno intrigantno jeste datum - 24. mart, odnosno godišnjica NATO bombardovanja Srbije (i Crne Gore).

Organizatori su prorežimske crnogorske organizacije, a najavljen je na stranici grupe "100p Ponovnoj izdaji Crne Gore".

Ova grupa tvrdi da se iza protesta protiv Mila kriju zagovarači stvaranja "Velike Srbije".

- Aktuelni perfidni i zakamuflirani takozvani 'građanski' protesti po Crnoj Gori su klasičan primer izdaje svoje zemlje. Kroz formu 'otpora' okupili su se u istom stroju: petokolonaši, strani plaćenici, prodate duše i revanšisti, šovinisti, autošovinisti, nacionalisti raznih boja, fašisti, teroristi koji zbog državnog udara na CG od pre dve godine moraju robijati, zagovarači stvaranja "velike" Srbije, oni koji podržavaju stvaranje "prirodne" velike Albanije... Kao što vidimo ovi protesti su 'najsrpskiji' do sad, jer misle da će ovim putem namiriti izgubljeno Kosovo... - navedeno je, između ostalog na ovoj stranici.

Pročitajte i ovo:

 

Dakle, oni tvrde da se ne radi o narodu kojem je dosta autokratije Mila Đukanovića i korupcije crnogorske vlade i tvrde da iza svega stoji Srbija. U jednom od postova ove grupe se brani NATO bombardovanje Srbije, što je ukazuje na to da datum nije slučajno odabran.

Zanimljivo je i da naziv kontramitinga "Crna Gora iznad svega" neodoljivo podseća na slogan iz nacističke Nemačke "Nemačka iznad svega" (Deutschland Uber Alles).

Milo Đukanović

AP/Risto Božović

Milo Đukanović, Foto: AP/Risto Božović

Radi se o očiglednom spinu Đukanovićeve vlade koja umesto da odgovori na optužbe Kneževića i opozicije, koja se zalaže za prava Srba u Crnoj Gori i koja traži formiranje tehničke vlade, sve pretvara u teoriju zavere i optužuje Srbiju.