Milorad Dodik
Alo!/Petar Marković
Milorad Dodik

Alo!/Petar Marković

Milorad Dodik, Foto: Alo!/Petar Marković

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske da je parlament ključno mesto svih odluka i da samo on može da govori u ime naroda.

Dodik je obraćanje poslanika započeo rečima: "Goodbye BiH, welcome RS-exit" ("Doviđenja BiH, dobro došao RSegzit"), prenosi RTRS.

"Mi ne smemo oklijevati da donesemo odluke važne za našu budućnost. Ovaj put smo ozbiljni i nećemo prihvatiti neko drugo kretanje", istakao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska i srpski narod nemaju šansu u BiH, jer se "posmatraju kao kategorija koju Sarajevo i Bošnjaci ne prihvataju i koju mrze i žele da unište i da su bošnjački političari uvereni da je došao trenutak za konačni obračun sa srpskim narodom".

Dodao je da je njihovo uverenje da će stranci spasiti BiH – naivno i da Srpska nema nijednu drugu soluciju nego da se vodi svojim interesima.

Dodik je rekao i da je današnja posebna sednica sazvana jer je srpski narod prevaren.

"Pokušavaju nas napraviti manje vrijednim, računajući da samo oni znaju šta je za nas dobro".

"Sve o Ustavnom sudu je već rečeno. Ovaj put je taj sud otišao dalje i sebi dao za pravo da donosi odluke i prebacuje imovinu na BiH, a to joj ne pripada", naglasio je Dodik.

Srpski član Predsedništva je istakao da mnogi sa Zapada misle da Srpska nije sposobna i spremna da brine sami o sebi.

Dodik se zahvalio liderima svih političkih partija na predanom radu i spremnosti da prevaziđu netrpeljivposti u odbrani interesa Republike Srpske. 

Komentari (1)

zagondzija

17.02.2020 17:30

Samo napred Mile do potpune nezavisnosti ✊????