BRUTALNO PRETUČEN "Gledao sam smrti u oči, tukli su me dva sata i na kraju bacili u provaliju"

Tukli su me naizmenično, pokušavao sam nekoliko puta da pobegnem

tuča
Foto: Shutterstock

Tukli su me u glavu. Vukli me, udarali u testise. Psovali su mi majku i govorili su: “Vidi ga, j*** majku, još je živ!”. Kazao je ovo u šokantnoj ispovesti za “Dnevni avaz” Eldin Buljina (20), mladić iz Mostara koji je 14. septembra brutalno pretučen u mestu Bukovlje kod Konjica.

On je nakon oporavka detaljno ispričao ko ga je i kako tukao tog dana.

Udarci u rebra

- Kada se krenuo kod komšije da mu opravim traktor, oni su iskočili iz žbunja i počeli da me udaraju. Prvo sam video Safeta Brkića, koji je u rukama imao paliju. Onda su izašli i ostali. Tukli su me, vukli, bacili u provaliju. Osetio sam kako je jedan od njih urinirao po meni. Čuo sam kako govore “da smo imali pištolj, da mu skratimo muke” - priseća se najgoreg dana u svom životu Eldin Buljina.

Pretukli su ga brutalno njegov tetak i još petorica rođaka. Eldin je pretučen u Donjem Selu kod Konjica, a samo pukom srećom je preživeo. Pretukli su ga Safet, Anes, Vahid, Sadmir i Izet Brkić te Ajdin Grlica.

- Tukli su me naizmenično, ja sam pokušavao nekoliko puta da pobegnem, ali uvek su me stizali. Udarali su me u rebra. Bio sam na ivici puta i jedne provalije. Uhvatio me Safet za vrat i počeo da me davi. Ubacio mi je prste u oči i tada mi je Safet rekao: „Čekali smo ti babu, ali naišao si ti, sad ćeš ti dobiti batine, a i on će doći po svoje.“ Izet Brkić me je uhvatio za ruke, a oni su me uhvatili za noge i bacali me po drvima, po kamenju. Vukli su me nekih sto metara. Ja sam stavio ruke na glavu da malo ublažim udarce - priča Buljina.

Kaže da se skupio u položaj fetusa i tako čuvao lice i oči, a da su oni pokušavali da mu razmaknu ruke i noge da ga lakše nose.

- Kada nisu mogli da mi razvrate ruke, Izet Brkić me udario u testise i ja sam od bola popustio. Sadmir Brkić mi je nogama stao na levu, a Izet na desnu ruku. A Safet i ostali su mi čuvali noge i tukli me u rebra i u glavu. Dobio sam oko 36 udaraca na jedno mesto na glavi. Onda su mi glavom udarali o kamen. Čuo sam Safeta kako govori „sad ćemo ga vodom zaliti da dođe sebi“. Trznuo sam se jer je voda bila hladna - nastavlja šokantnu ispovest Eldin Buljina.

Kaže da je sve vreme brutalnog premlaćivanja čuo psovke.

Puna usta krvi

- Sve sam ispričao policiji. Nakupila su mi se puna usta krvi, a nos mi je slomljen, nisam mogao da dišem. Pljunuo sam krv samo da do vazduha dođem. Jedan od njih je rekao, mislim da je bio Izet: „Vidi ga, još je živ, majku mu j****. Šteta što nisam poneo pištolj da ti skratimo muke.“ Sećao sam se svega, ali nisam mogao da se pomerim od udaraca. Na kraju su urinirali po meni jer sam osetio toplotu na telu. Čuo sam kako govore, „nosite ga, sakrijte, da se ne zna da smo mi“. Sve sam čuo kako govore da će mi ubiti babu, da mi ne znamo ko su Brkići, da njima ne može niko ništa. Govorili su „neće još dugo, mrtav je, nema od njega ništa“. Ja sam nakon nekog vremena osetio hladnoću. Probudim se i vidim mrak oko sebe - kaže Buljina.

Kada je utvrdio da može da pomera ruke, krenula je borba za život. Dopuzao je do komšije Ade i rekao: „Zovi Hitnu i policiju, ja ne mogu više.“

Spor zbog šume

- Razlog sukoba je imovina, odnosno posed šume. I to se dugo vuče. Nekoliko puta smo mi predlagali kako da se reši taj spor, međutim, oni hoće sve za sebe i tvrde da je sve njihovo. Priče da sam ja u svađi s pola sela nisu tačne - dodaje Eldin Buljina.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi