PROVOKACIJA IZ HRVATSKE! General u TV emisiji dobio na poklon ustašku zastavu i čuturu sa natisom "Za dom spremni" (VIDEO)

Glasnović je kao saborski zastupnik 2018. godine bio počasni gost ekstremno desne nemačke stranke NPD, koja okuplja i neonaciste

Skandal u Hrvatskoj
Skandal u Hrvatskoj, Foto: Printscreen

Željko Glasnović, hrvatski general i proustaški političar gostovao je u emisiji "Bujica" kod proustaškog voditelja Velimira Bujaneca, te je tamo na poklon dobio rakiju u čuturi na kojoj je pisalo "HOS - Za dom spremni".

HOS je bila skraćenica za Hrvatske oružane snage u (NDH), koje su nastale 1944. spajanjem domobranskih i ustaških jedinica, ali i ustaška jedinica u prošlom ratu.

Osim toga, Glasnović je na poklon dobio i ustašku zastavu.

Glasnović je kao saborski zastupnik 2018. godine bio počasni gost ekstremno desne nemačke stranke NPD, koja okuplja i neonaciste.

Velimir Bujanec učestvovao je u zločinačkim operacijama etničkog čišćenja Bljesak i Oluja.

Fotografisan je u nacističkoj uniformi 1994. godine, s nekoliko drugih fašističkih i rasističkih obilježja u pozadini: NDH zastava i natpis "Za dom spremni", fotografije Jure Francetića i Rafaela Bobana, ali i poster Ku Klux Klana.

Uhapšen je 2013. godine, a kod njega je pronađen kokain. Nedugo posle toga uhapšen je zajedno s dvojicom dilera i pritvoren zbog optužbe za dilovanje kokaina. Prema optužnici, 2013. godine u više navrata je preprodavao drogu, te je davao prostitutkama u zamenu za seksualne usluge.

Nakon što je proveo mesec dana u pritvoru, nagodio se sa tužilaštvom.

Povezane vesti

 • Korisnik: branka met
  25/02/2021 - 19:20
  Jednom ustaša, uvek ustaša! Sram ih bilo!
  • Komandant 1001 @branka met
   26/02/2021 - 09:52
   Ja se pitam šta bi uradila Merkelica da neko u Nemačkoj promoviše hitlerov Wermarht folklor ili, šta bi uradio Bahden da počnu južni ameri Texasa da mašu zastavama Konfederalcije (CSA)
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi