Filip Zavadlav
Youtube/Printscreen
Filip Zavadlav

Youtube/Printscreen

Filip Zavadlav, Foto: Youtube/Printscreen

U četvrtak, 30. jula, u Splitu će biti pripremno ročište Filipu Zavadlavu, koji je u januaru ove godine u krvavom pohodu po Splitu ubio troje ljudi. On vežba u gospićkom zatvoru i razgovara s ocem…

Pročitajte još:

Filip Zavadlav, optuženi za trostruko ubojstvo u Splitu u januaru 2020, nalazi se u zatvoru u Gospiću gde čeka pripremno ročište. Kako piše Jutarnji list, još uvek nema stvarni dodir sa stvarnošću. Mašta o tome da će se uskoro vratiti na brod. Otac Ante ga posećuje po 10 minuta, a on se raspituje gde su mu poznanici iz Splita.

Jedna devojka mu je u zatvor poslala pismo podrške i nekoliko svojih fotografija, među kojima i jednu u navijačkoj majici Hajduka. Neke od članica Facebook grupa "Pravda za Filipa" i "Otpor sistemu" posetile su ga i u gospićkom zatvoru uz dozvolu suda. On je slao pisma i razglednice svojim prijateljima.

U zatvoru čita novine o svom slučaju i redovno vežba, pa je već dobio 10-ak kilograma mišića, piše Jutarnji.

Podsetimo, Zavadlava optužnica Županijskog državnog tužilaštva tereti da je 11. januara s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Prvu dvojicu je ubio dok su se nalazili na motoru u Šperunu, a trećeg, takođe na motoru, smaknuo je koji minut kasnije u Varošu.

Uhapšen je isto veče nedaleko sedišta policije te je odmah prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb gde je utvrđeno da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio bitno smanjeno urančunljiv.

- Svi učesnici u ovom postupku moraju biti fizički prisutni na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Splitu, a to znači kako će sudska policija prevesti Zavadlava iz zatvora u Gospiću na to ročište u Split - rekao je njegov advokat Branko Šerić za Hinu.

Istakao je kako će ročište biti zatvoreno za medije, ali će izjave za novinare biti pre i posle ročišta.

Na dan ročišta verovatno će biti posebne bezbednosne mere na trasi od Gospića do Splita kojom će prolaziti sudski kombi sa Zavadlavom.

Preporučujemo: