Banjaluka
Printscreen/Google Maps
Banjaluka

Printscreen/Google Maps

Banjaluka, Foto: Printscreen/Google Maps

Kako „Alo!“ saznaje, odmah po zbrinjavanju zaraženih pacijenta, nadležni su dezinfikovali sva mesta u kojima su oni boravili, a zatvorena je i OŠ „Branko Ćopić“, koju pohađa dečak.

Vlado Đajić, direktor UKC Republike Srpske, za naš list objašnjava da je stanje pacijenata u izolaciju stabilno, a da su testovi pokazali da ostali članovi njihove porodice nisu zaraženi koronavirusaom.
- Stariji pacijent je imao povišenu temperaturu i bio je malaksao, ali sada je stabilno, dok dete nema nikakvih tegoba. Takođe, svi đaci iz njegovog odeljenja su testirani. Nema razloga za paniku jer smo potpuno spremni da pružimo pomoć svima - naveo je Đajić.

Vlado Đajić

Alo

Vlado Đajić, Foto: Alo

Ipak, roditelji đaka koji pohađaju OŠ „Branko Ćopić“ ne kriju da strahuju za svoje mališane. Kako ističu za „Alo!“, škola neće raditi do ponedeljka, a zbog panike koja je zavladala, test na koronavirus uradili su i đaci koji ne idu u odeljenje sa zaraženim dečakom.

- Svi smo odveli decu da daju bris i ona će do daljeg biti u kućnom karantinu. Saznali smo i da su se mnogi nastavnici testirali - kazao je jedan od roditelja.
Kako saznajemo, u toku dana biće objavljeni rezultati učenika i zaposlenih u banjalučkoj OŠ „Branko Ćopić“, dok će članovi porodice zaraženih pacijenata biti ponovo testirani za nekoliko dana.