Požar kod Tivta
Printscreen
Požar kod Tivta

Printscreen

Požar kod Tivta, Foto: Printscreen

Deo kupača sa plaže "Plavi horizonti" evakuisan je iz predrostrožnosti, a u gašenje vatre uključeni su i avio-helikopterska jedinica MUP-a Crne Gore, na zahtev komandira tivatske Službe zaštite Zorana Barbića, koji kaže da se situacija na požarištu menja iz časa u čas.

"Odjednom je dunuo jak vetar i rasplamsao dvadesetak požara. Stiže ekipa iz Kotora, a pozvani su i avioni, ako mogu da uzlete zbog jakog vetra", rekao je Barbić za Televiziju Crne Gore.

Iz Službe za zaštitu i spašavanje saopšteno je da su avioni MUP-a do rano jutros pomagali vatrogascima u Tivtu i teren su napustili nakon što je požar bio djelimično pod kontrolom, a nakon informacije da se situacija pogoršava MUP je ponovo poslao kanadere, koji gase vatru.

 

 

Iz MUP-a su naveli da je Direktorat za vanredne situacije u stalnoj komunikaciji sa službama na terenu, što podrazumeva angažovanje u skladu sa zahtevima.

Više od 100 vatrogasaca iz Tivta i okolnih primorskih opština gasi veliki šumski požar koji je juče popodne zahvatio borovu šumu i makiju na prostoru između kompleksa Plavi horizonti i terena Fudbalskog kluba "Krtoli" u tivatskoj opštini, a evakuisani su stanovnici turističkog kompleksa "Luštica bej". Gašenje otežava jak vjetar.

Načelnik podgoričke Službe zaštite i spašavanja Andrija Čađenović rekao je za Televiziju Crne Gore da su na području Podgorice aktivni požari na lokacijama Malo brdo, Jelin dub u Bratonožićima, u Štekama i na Vranjskim njivama, te da gašenje otežava vetar, ali da za sada nema ugroženih stanovnika i objekata.

 

 

Komentari (3)

ruski spasioci cekaju poziv

04.07.2017 18:41

Sta ne zovu ruske spasioce iz Nisa da avionima caskom ugase sve pozare. Sve dodje na svoje.

Pera Detlic

04.07.2017 19:53

@ruski spasioci cekaju poziv - Zasto ruske spasioce neka zovu nato da im gase pozare......

Bg

04.07.2017 19:47

NATO AVIJACIJA DA TO GASI!