Požar, Crna Gora
Facebook
Požar, Crna Gora

Facebook

Požar, Crna Gora, Foto: Facebook

Sveštenik Kotorske biskupije Jakov Jurendić teško je povređen u eksploziji gasa i požaru koji je oko pet sati ujutro u subotu izbio u kući u vlasništvu Crkve u Kaluđerovini kod Tivta i prevezen je na lečenje u Klinički bolnički centar u Podgorici.

Pročitajte još:

Iz još neutvrđenih razloga eksplodirala je plinska boca te izazvala požar na spratu kuće koju koriste sveštenici koji službuju u samostanu na obližnjem ostrvcetu Gospe od Milosti u Tivatskom zalivu.

Vatrogasci su odmah intervenisali i na licu mesta našli teško povređenog sveštenika kojem su već pokušali da pomognu građani koji su se tu zatekli.

Prema tvrdnji očevidaca, 71-godišnji sveštenik Jakov Jurendić bio je zahvaćen požarom i poput žive buktinje istrčao je na ulicu.

Prvi su mu u pomoć pritekli radnici obezbeđenja iz obližnjeg hotela „La Perla“ i Tivćanin Tonći Francesković koji je nesretnog Jurendića stavio u sveže otkose trave da bi ugasio plamen na njegovoj odeći, prenosi "Jutarnji list".

Povređenog sveštenika zbirnula je ekipa Hitne pomoći iz Tivta i zatim prevezla u Opštuu bolnicu Kotor.

Zbog teških opeklina koje su zahvatile veću površinu njegovog tela, sveštenik Jurendić je životno ugrožen, pa je prevezen na dalje lečenje u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.