Aleksandar Perović
Printscreen
Aleksandar Perović

Printscreen

Aleksandar Perović, Foto: Printscreen

Ekološki pokret Ozon podržao je danas koaliciju Za budućnost Nikšića. Marko Kovačević, kandidat za gradonačelnika Nikšića, razgovarao je o ekološkoj budućnosti grada sa Aleksandrom Perovićem, direktorom Ekološkog pokreta Ozon iz Nikšića.

Perović je naveo da je “Zeleni plan“ koji je projekat Ozona, integralno prihvatila koalicija Za budućnost Nikšića.

“Zeleni plan za naš grad je definitivno vizionarski projekat koji bi našem gradu trebalo da obezbedi održivu budućnostm” smatra Perović.

Kazao je da je Marko Kovačević bio najbolji polaznik škole ekološkog aktivizma parlamentarnog programa koji su sprovodili sa mladim predstavnicima političkih partija.

„Mi Marku snažno verujemo, i verujemo da je on čovek koji može da iznese ovu priču koju je započeo. Marko je budućnost Nikšića i naravno da smo mi, kao neko ko se bori za budućnost Nikšića, na njegovoj strani“, istakao je Perović.

Kovačević navodi da je upravo kao polaznik te škole upoznao ljude iz NVO Ozon, i video koliko oni dobra iskreno žele i Crnoj Gori kao ekološkoj državi koja je to načelno bila ali nije postala suštinski, ali i gradu Nikšiću iz kojeg većina članova te NVO dolazi.

“Zato mi nismo imali nikakav problem da vaš “Zeleni plan” pogledamo, da ga dobro razmotrimo i izanaliziramo, jer znamo da su to dobri projekti i iskrene namere i upravo iz tih razloga smo odlučili da taj plan prihvatimo kao integralni dio našeg predizbornog programa i da to bude ono što ćemo ponuditi građanima Nikšića“, kazao je Kovačević.

Nada se da će Nikšić sprovođenjem ovog plana poslužiti kao primer celoj Crnoj Gori, da bi Crna Gora kroz nekoliko godina postala istinski ekološka država.

Pročitajte još: