Milo Đukanović
Ilustracija
Milo Đukanović

Ilustracija

Foto: Ilustracija/Alo.rs

DA LI MISLITE DA ĆE MILO POBEDITI NA IZBORIMA?

 

Parlamentarni izbori zakazani za 30. avgust biće jedanaesti od uvođenja višestranačja u ovoj republici. Oni će svakako biti po mnogo čemu drugačiji od prethodnih deset, a jedna mala retrospektiva svih tih ranijih izbora i podsećanje na njih kroz prolaz hodnicima sećanja na prethodnih trideset godina i izborne cikluse u njima, biće pokušaj da se da objašnjenje ovoj tvrdnji.

Da bi osigurao političku funkciju i eliminisao mogućnost svog ličnog političkog kraja Đukanović se, prema navodima našeg izvora, latio posla koji pre svega nije zakonski, a ni moralno legitiman. Radi se, naime, o procesu tzv. kupovine glasova.

Izbori, glasanje

Alo

Foto: Alo

- Meni je prvo nuđeno 100 evra, da bi mi kasnije javili da su promenili odluku i povećali su duplo - kaže jedan sagovornik, dok drugi iznosi nešto drugačiji odgovor:

- Moji sugrađani i ja smo svedoci gnusnog potkupljivanja glasova od strane DPS-a, koji za glas nudi i do 500 evra. Što si na većem položaju, cena tvog glasa raste. Niko od nas nije hteo da prihvati to. Želimo konačno da ga skinemo sa vlasti i njegovim (Đukanovićevim) igricama će nadam se, vrlo skoro doći kraj - kaže sagovornik za Alo.rs.

Pre dva dana bili smo svedoci tvrdnji profesora Krivokapića koji je govorio o dodatnoj nervozi u redovima DPS-a:

 dr Zdravko Krivokapić

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

- Napuštaju ih članovi, ljudi koje srećete na ulici javno govore da ih više nikad neće glasati. Međutim, oni tiho rade na terenu pomoću klasičnog političkog marketinga koji daje najbolji rezultat, a to je metoda "jedan na jedan". Nude se zaposlenja, čak je u ovom momentu važnije sačuvati postojeće radno mesto. Nude se, takođe, neverovatni iznosi za glas. Cena glasa za DPS dostiže i hiljadu evra, dok su nekada glasove kupovali za deset puta manju cifru. Ovakva ponuda na kriminalnom predizbornom tržištu jasno pokazuje njihov veliki strah od odlaska s vlasti, naglašava profesor za jednu televiziju.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (5)

Mile Jagodinac

22.08.2020 15:00

Doveo narod do ivici egzistencije sad ih kupuje lovom. Mora narod bez love , posla.

Marko

22.08.2020 15:32

Laži, laži i samo laži od srba, to je kod njih normalno. Ali čemu, zašto manipulirate toliko svojim ljudima? Koristite srbe u političke svrhe, gubitnici u Slo, gubitnici u BiH, gubitnici u R. Kosovo, navalite srbi imate šanse da ostanete i bez Sanđaka i Vojvodine. Samo napreeeed....

sasa

22.08.2020 16:46

Milogorac, možeš samo da nas mrziš,, zlo ste vi milogorci i nećete još dugo..

Milos

23.08.2020 06:55

Nista novo,kupovao ih je i pre,nudio od 200e do 400e,pa na kraju ljudima placali struje koje su bike pred iskljucenjem,a kojim slucajem sam bio prisutan kad su dosli kod doticnih na adresu i pitali baku za koga ce da glasa,pa na kraju pomogli joj da zaokruzi mila (DPS) i dobila 200evra zbog toga. Covek ima sve da uradi da bi pobedio,jer ako pukne,a puknuce...eee...tada ima da se otkrije sta su radili svi iz njegove stranke,al ne lezi vraze...mnogi ce da prihvate pare .

Djordije Cvarkov

24.08.2020 13:24

Uzmine novac, snimite primopredaju i da se isporucilac izjasni jasno sta ocekuje da uradite za taj novac. Glasajte po licnom nahodjenju, a posle glasanja prijavite slucaj policiji.