Rajko Dujmić
Zoran Lončarević
Rajko Dujmić
Rajko Dujmić, Foto: Zoran Lončarević

Rajko Dujmić, legendarni 60-godišnji muzičar i frontmen Novih fosila, priveden je u ponedeljak uveče zbog porodičnog nasilja, kada je svoju suprugu Snježanu Šimek Dujmić udario u oko.

Dujmićeva supruga potražila je lekarsku pomoć, a potom je policiji prijavila porodično nasilje.

Nekoliko sati kasnije policajci su Dujmića pronašli vidno pijanog i priveli ga.

Kada se otreznio i kada je i njemu pružena lekarska pomoć zbog psihičkog stanja, policajci su ga juče ispitali i priveli.

POVEZANE VESTI:

Bili smo zajedno u stanu. Ceo dan je pio i puštao dve omiljene pesme dive Vitni Hjuston. Skupile su mu se emocije, počeo je da plače i odjednom je bez razloga postao agresivan. Zgrabio me za vrat i pokušao silom da me izbaci iz stana. Komšije su čule buku, uplašili su se i pozvale policiju – rekla je Snježana Šimek Dujmić za portal 24sata.hr.

Prema prijavi, Dujmića terete za nanošenje lakše telesne povrede. U slučaju da mu se i sudskim putem dokaže krivica kompozitoru preti kazna do tri godine zatvora.

Kako "Jutarnji list" nezvanično saznaje, ovo nije prvi put da Dujmić završava u policiji zbog prijave za porodično nasilje.

Ipak, komšije bračnog para Dujmić s nevericom komentarišu njegovo privođenje.

Velite priveden? Ništa nismo čuli ni videli. Iz njihovog doma gotovo nikad ne dopire buka. Pričaju, znate kako se kaže, ono "sotto voce", baš gospodski. Ma, vole vam se oni. On bi za nju sve dao – ističe u izjavi za "Jutarnji" jedna od Dujmićevih komšinica.

Drugi kažu da je bilo dana kad su Rajka viđali u čudnom stanju, ali to pripisuju njegovom lošem zdravstvenom i emocionalnom stanju jer ga "mediji ne štede, a dodatno ga je poljuljala cela peripetija oko Novih fosila".

Ne mogu da verujem da je povredio ženu. On je čovek koji ne zna da povisi ton – kaže druga Dujmićeva komšinica.