Dritan Abazović
screenshoot
Dritan Abazović

screenshoot

Dritan Abazović, Foto: screenshoot

Odbornici DPS u Skupštini Podgorice, zajedno sa odbornicima iz redova vladajuće koalicije, usvojili su danas odluku o ustupanju parcele iz DUP-a "Nova Varoš" takozvanoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

- Ovim postupkom stvorili smo uslove da CPC dobije novi hram, i da tako jedna po svemu ugrožena verska zajednica ostvari pravo na slobodu vere, u sopstvenoj zemlji, odnosno u glavnom gradu Crne Gore. Ovaj potez smatramo svrsishodnijim i znakovitijim naročito u ovo vreme kad se s najviših državnih adresa permanentno radi na ukidanju crnogorskog nacionalnog identiteta, i kad Srpska pravoslavna crkva, uz pomoć kadrova koje je instalirala na ključne pozicije u Vladi Crne Gore, grabi da poništi sve vrednosti multietničke i multikonfesionalne Crne Gore - saopšteno je iz OO DPS Podgorica.

Odbornik GP URA u Skupštini Glavnog grada Zoran Mikić je saopštio da taj Klub odbornika podržava odluku o prenosu prava svojine CPC na zemljištu u podnožju Podgorice.

- Žao mi je što su kolege iz opozicije na lokalnom nivou napustile sednicu, jer nije normalno da crnogorska pravoslavna crkva bude jedina verska zajednica koja nema svoj verski objekat u glavnom gradu - rekao je Mikić.

On ističe da to nije normalno, niti je za njega to kao odbornika i čoveka prihvatljivo.

Valjda je u duhu hrišćanstva da pravo koje tražiš za sebe, daš i drugome i zbog toga ne mogu da razumem odluku kolega koji su napustili sednicu, ali razumem da je to njihov politički stav - istakao je Mikić.

Prethodno su odbornici SNP, DF i Demokrata u Skupštini Glavnog grada Podgorice napustili sednicu jer se na dnevnom redu našla tačka o dodeli zemljišta za izgradnju verskog objekta takozvane Crnogorske pravoslavne crkve.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Komandant 1001

17.12.2020 20:23

Ja ponovo tvrdim da je Krivokapić Milov "trojanski konj" a Abazović Milovo " trojansko ždrebe"

Plava Ptica

18.12.2020 08:19

Potpuno ispravna odluka!"CPC" je ukinuta kao i drzava CG 1918.