Dritan izneo plan nove vlade, da li je ovo kraj dominacije Rusa na primorju?

Okreću se saradnji sa Kinom, kao velikom svetskom silom.

Dritan Abazović
Dritan Abazović, Foto: EPA

Naredna godina biće veoma teška za ekonomiju Crne Gore jer je veoma neizvesno šta će biti s turističkom sezonom, a i velike su posledice koje je ove godine pandemija ostavila na privredu, rekao je Abazović.

Abazović je rekao da očekuje da uskoro počne vakcinacija stanovništva u svetu, te se nada da će putovanja biti moguća, a prihod od turizma u narednoj godini bolji, a očekuje i da će Crna Gora, uz pomoć međunarodnih finansijskih institucija, uspjeti da sačuva finansijsku stabilnost.

Potpredsednik Vlade Crne Gore je rekao da su u saradnji u okiviru inicijative "17 plus jedan" prihvatljivi svi mehanizmi koji doprinose mobilnosti privrede, te i mogućnosti da se više međunarodnih faktora uključi u povećanje bruto domaćeg proizvoda Crne Gore.

- Ne mogu da kažem konkretno na kojim projektima treba sarađivati, ali svakako pažnju zaslužuje sve što je u funkciji poboljšanja mobilnosti radne snage, velikih infrastrukturnih projekata i projekata koji su značajni u regionalnom kontekstu ili u državnom kontekstu - rekao je on.

Abazović je istakao da Crna Gora treba da ima najbolje odnose sa svima, a naročito s velikim silama, kakva je Kina.

- Nova Vlada Crne Gore treba da bude posvećena toj saradnji. Dakle, moramo naći modele koji će zadovoljiti interese obje države. Nadam se da će Kina, kao izuzetno moćna država, koja povećava svoj uticaj svuda u svetu, biti zainteresovana za unapređenje saradnje sa Crnom Gorom - kazao je Abazović.

Povezane vesti

 • Korisnik: srki
  05/12/2020 - 21:32
  Brat Si je SRBIN Abazoviću Teško je bez srba legendo
 • Korisnik: Petar
  05/12/2020 - 17:46
  Hoce Kina, Abrazovicu, al' ces za "vezu" morati da MOLIS predsednika Vucica !!!! Okreni, obrni, nece moci bez Srbije, garantovano !!!! Ambasade koje su te postavile tu gde si sada, ti zasigurno nece pomoci oko KINE !!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi