Dritan Abazović
Youtube printscreen
Dritan Abazović

Youtube printscreen

Dritan Abazović, Foto: Youtube printscreen

Gostujući u Jutarnjem programu TV Crne Gore, Abazović je rekao da s timu vezi ne želi da pravi spektakl, iako je, kaže, imao određene neprijatnosti što doživljava kao sastavni deo posla.

Govoreći o ulasku stranaka nacionalnih manjina u novu vladu, Abazović je rekao da ko god ne uđe u vlast, biće gore po njih.

Najvažnije je, ističe, da je vladajuća većina otvorila vrata za sve, koji u novoj vlasti žele da učestvuju.

"Ko želi, imaće priliku, ko ne želi to je apsolutno njegovo legitimno pravo. Mi moramo da pravimo diskontinutite, i to nije kompatibilno sa interesima određenih partija. I to je jedini razlog zašto oni ne žele da participiraju", naveo je Abazović, preneo je portal RTCG.

Tvrdi da niko ne utiče na njega pri donošenju odluka i da ni od koga ne trpi nikakav pritisak.

"Možda sam kao druge kolege samo malo umoran, i malo ne uspevam da dođem do vazduha, da malo odmorim, posvetim se porodici i drugim stvarima koje nisu političke", kaže on.

Govoreći o formiranju nove vlade, Abazović kaže da će u novoj vladi, koja će biti formirana u narednih mesec dana bez robovanja datumima, biti i neka imena koja su manje poznata javnosti, a koja su karijere gradili u priznatim svetskim institucijama.

A budu li se "složile sve kockice", Abazović kaže da će sva pamet, koja je sticajem okolnostima bila van zemlje, biti upregnuta da pomogne novoj vladi da se izbori sa značajnim problemima koji su se nataložili.

Na pitanje ima li pomaka kad je u pitanju podela resora, Abazović kaže da je napravljena dinamika koju je predvidi mandatar Zdravko Krivokapić.

Ali, ako je neko, kako je rekao, zamislio da državu koristi kao poligon za privatne interese prevario se.

Pročitajte još:

Komentari (1)

LOLA CG

15.10.2020 15:45

Pa, je li zbog toga trazi sve moguce kljucne sektore - ministarstva u buducoj Vkadi. On rece da se bori i borio protiv mafije, a ponasa se mafijaski. Isto kao deckici koji voze " avione" od automobila bez dana radnog staza. E, tako i Dritko, sa 4 poslanika 444 posla i to u Vladi. Izgleda da se zaigrao i da je u pitanju 666