pedofil
profimedija
pedofil

profimedija

Foto: profimedija

Priča o zlostavljanju devojčice (13) u osnovnoj školi u slavnonskom selu Banovci, šokirala je celu Hrvatsku. Za emisju "Provjereno", progovorila je njena majka, ali i druge žene koje su bile žrtve istog čoveka.

Za zlostavljanje je optužen 62-godišnji domar te osnovne škole, koji je nakon hapšenja pušten da se brani sa slobode. Zabranjen mu je prilaz školi u Banovcima, ali u drugoj školi i dalje radi. Da situacija bude još gora, ova 13-godišnjakinja nije njegova prva žrtva.

PROČITAJTE JOŠ:

Domar je devojčice zlostavljao i ranije. Jedna od žrtava ispričala je što joj se dogodilo pre 20 godina.

- Hteo je da ga ja diram po polnom organu, ali ja sam ga odgurnula. Ruke sam prekrstila. Rekla mu da se makne, da me ostavi na miru... Jednostavno da ode, a on se onda opet vratio, pa pitao: "Zašto, šta je to tako strašno?" prisetila se žrtva domara traumatičnog događaja iz svog detinjstva.

Manijak pedofil

Alo!/Ana Paunković

Foto: Alo!/Ana Paunković

- U zbornici nije bilo nikoga, svi su učitelji su bili na nastavi. Nigde nikoga. On je zatvorio vrata i zaključao. Kad sam ja videla da on zaključava, ja sam počela da trčim oko stola. Uplašila sam se - prepričala je jedna od žrtava traumatični događaj od pre 20 godina, kada je bila učenica sedmog razreda.

Isprva je ćutala, a kada je konačno smogla snage da prizna šta joj se događa, njena priča je završila na sudu. Međutim, zbog nedostatka dokaza, optužnica je oborena i domar je pušten na slobodu.

I DALJE ZLOSTAVLJA DEVOJČICE

Dve decenije kasnije priča se ponavlja, a scenario je gotovo isti. Jedina je razlika što 13-godišnjakinja nije čekala. Iako posramljena i prestrašena, skupila je hrabrosti da ispriča nastavnici šta joj se dogodilo.

Domar je uhapšen pa pušten da se brani sa slobode, uz zabranu prilaska školi u Banovcima, ali ne i u Ilači, gde takođe radi.

- Bio je veliki odmor. Ostala deca bila su na doručku. Ona je bila sama u učionici i on je ušao u učionicu, malo je pritvorio vrata i pitao da li može da je zagrli - priča majka zlostavljane devojčice za "Provjereno".

 - On je nju zagrlio ispod pazuha, ruku. Zagrlio i podigao gore i spustio i uhvatio za grudi i rekao cinično kroz smeh, kao, šta je to naraslo? - opisuje majka strašnu situaciju koju je proživela njena maloletna ćerka.