Bolnica
Alo!/Dejan Briza
Bolnica

Alo!/Dejan Briza

Bolnica, Foto: Alo!/Dejan Briza

* U Zavodu za radiologiju KBC Osijek usledio haos posle smene načelnika

* Lekar koji je smenjen vratio se iste večeri kamionom i pokupio sav nameštaj

* Novi šef nije imao na čemu da sedi

U Zavodu za radiologiju KBC Osijek prema pisanju hrvatskih medija nastao je haos posle smene bivšeg načelnika Tamer Salha, kada je istog dana kad je dobio otkaz u večernjim časovima došao i pokupio sav nameštaj iz kancelarije.

Najmanje 35 obolelih! Broj zaraženih se povećava iz dana u dan!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 24.09.2019. 16:52 - 24.09.2019. 17:00 Neverovatno! Bolnica, Foto: Alo!/Nenad Vujanović U Zagrebu, ali i u ostalim delovima Hrvatske, počela je epidemija malih boginja, potvrđeno je portalu Index.hr iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Ova priča ima svoj istorijat kad je 15 specijalista Zavoda za radiologiju KBC-a Osijek od direktora doc.dr. Željka Zubčića ultimativno pismeno zatražilo smenu načelnika Zavoda, doc.dr. Tamera Salhe, zapretivši otkazima ne bude li razrešen do tačno u podne. Zubčiću nije preostalo drugo nego kolegu i svog venčanog kuma da zamoli da sam preda ostavku. Salha je pak, razočaran izostankom podrške direktora i prijatelja, ne samo podneo ostavku nego i dao otkaz i napustio KBC.

PROČITAJTE JOŠ:

 


Ali, vratio se istog dana oko 22 časa sa kamionom i pod okriljem noći odvezao nameštaj iz kancelarije uz koje je donedavno upravljao.

Njegov nasljednik, doc.dr. Franjo Katić, jedan od 15 pobunjenih specijalista, nije imao na što sesti i na čemu raditi kada je sutradan ujutro došao na posao. Salha mu je iz kancelarije odneo ugaonu garnituru, fotelje, sto, krevet i zastore za tuš kabinu i ostavio praznu sobu.

“Rekao sam v.d. načelniku, dr. Katiću, da ako je to inventar bolnice mora ga vratiti. Kako mi nije ništa javio, predpostavljam da je u pitanju ipak privatni nameštaj kolege Salhe. Siguran sam kako ga ne bi odnio da nije njegov”, kazao nam je direktor Zubčić, vidno potresen kako zbog bizarne situacije za ustanovu kojom rukovodi, tako i zbog duboke povređenosti do juče bliskog saradnika.

Još istog dana Zubčić je naložio bolničkim službama kupovinu novog troseda, dve fotelje i zastora tuš-kabine za ispražnjenu kancelariju šefa Radiologije. Nito međutim, ne zna gde je nameštaj koji je u sobi bio pre prethodne zamene. Jedan od specijalista koji je želio ostati anoniman, a s bivšim šefom bio je u dobrim odnosima, potvrdio je kako je dr. Salha vlastitim novcem opremio kancelariju kada je imenovan načelnikom. 

BONUS VIDEO: Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare