Dodiku stigla opasna pretnja zbog NATO pakta, Amerika hoće da ga LOMI!

Tanjug; D.K. | vesti 2019-08-14 13:51:50 2019-08-14 13:51:50

Stranka demokratske akcije (SDA) BiH, Bakira Izetbegovića, smatra da je jedino rešenje za prevazilaženje trenutnih zastoja u procesu evroatlantskih integracija i formiranja novog Saveta ministara usvajanje modifikovanog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP).

Predsedništvo Srbije

A, ako, kako ističu, srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, odbije kompromisno rešenje pokazaće da ne poštuje Principe za formiranje vlasti na nivou BiH koje je sam potpisao, i biće u potpunosti odgovoran za sve posledice koje će nastupiti.

PROČITAJ JOŠ:

"ANP, čiji sadržaj će zadovoljiti sve strane u BiH i čije će sprovođenje biti kredibilno, potrebno je usvojiti bez odgađanja. To je zakonska obaveza, ali i deo sporazuma koji su potpisali stranački lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a. Odbijanje dijaloga i kompromisnog rešenja imaće negativne posledice za proces formiranja Sveta ministara i za nastavak evroatlantskih integracija, kao i za ukupnu situaciju u BiH", saopšteno je iz te stranke, preneo je sarajevski portal Klix.

Iz SDA BiH poručuju da je Dodikova najava da će odlukom entitetske skupštine pokušati da ospori nadležnost Oružanih snaga, SIPA-e, pravosuđa i drugih institucija predstavlja direktan udar na Ustav i pretnju stabilnosti i miru u BiH.

Helikopteri cele večeri nadletali Novi Beograd i Batajnicu! Razlog je NEVEROVATAN! Građani moraju saznati ISTINU! (VIDEO)

Nesvakidašnja pojava zabrinula mnoge sugrađane.

"To mora biti i najozbiljniji alarm OHR-u i članicama Veća za implementaciju mira, kako bi na vreme upozorili vlade svojih zemalja i Veće bezbednosti UN-a i sprečili antidejtonske aktivnosti. Ako Dodik odluči da krene u teško kršenje Ustava i zakona, odvešće zemlju u stanje haosa i najveću krizu od Dejtona do danas i sigurno ugroziti stabilnost u BiH i regionu", navode iz SDA.

Upozoravaju da bi posledice takvog razvoja događaja bile teške za sve, te poručio da i Dodik mora biti svestan da će upravo on, kako kažu, "izvući najdeblji kraj u svemu tome".

BONUS VIDEO:

 

Expand player
Pogledajte više