Milorad Dodik
Tanjug
Milorad Dodik

Tanjug

Milorad Dodik, Foto: Tanjug

Pročitajte još:

 

- Ono što su činili međunarodni protektori u poslednjih 20 godina u suštini nije pomoglo nikome, već je mnogo odmoglo - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, da je bilo primene izvornog Dejtonskog sporazuma, sigurno bi danas bile konstituisane snažne jedinice koje čine BiH i mogle su da ostvare svoj razvoj.

- Svih ovih godina, zbog napada i ponašanja visokog predstavnika koji je masovno kriminalno kršio međunarodni ugovor, došli smo u situaciju da imamo potpunu paralizu na nivou BiH, bez ijedne ideje šta BiH znači sutra - kazao je Dodik.

Preporučujemo i ovo:

 

On je rekao da postoje samo pojedinačne ideje - Bošnjaci misle da treba da nestane Republika Srpska i da BiH bude celovita, a da Sarajevo postane epicentar svih dešavanja.

 

- Hrvati su potpuno nezadovoljni stanjem u Federaciji BiH i najradije bi, kada bi bili u mogućnosti, da formiraju svoju teritorijalno-političku celinu, a mi Srbi ne vidimo nikakvu budućnost u BiH, u kojoj samo postoji arogancija međunarodnog faktora i ideologija neoliberalizma koja pokušava ovde da nas utrpa u neku smesu koja ne može da funkcioniše i da izrodi ništa dobro - naveo je Dodik.