Milorad Dodik
Printscreen Youtube
Milorad Dodik

Printscreen Youtube

Milorad Dodik, Foto: Printscreen Youtube

Na sastanku su razmatrani dalji koraci u vezi s neučešćem u donošenju odluka i na nižim organima BiH.

Obraćajući se na konferenciji za novinare, Dodik je kazao kako se radilo o radno-konsultativnom sastanku koji je imao za cilj da se predstavnicima u državnim institucijama prenesu zaključci koje je usvojila NSRS, te kako da se oni ponašaju.

"Ljudima je bilo potrebno objasniti kako da se ponašaju. Jedan deo ljudi nije se odazvao iz opravdanih razloga, dok jedan deo onih koji nisu došli, nisu bili ni pozvani, tako da je sastanak uspeo", kazao je Dodik.

On je dodao kako će svi predstavnici u državnim institucijama dolaziti redovno na sednice i posao, ali da neće glasati i odlučivati.

"Vrlo brzo će biti predloženo rešenje zajedno sa hrvatskim predstavnicima, i verujem da će to biti prihvatljivo i Bošnjacima", kazao je Dodik.

Dodik je istakao kako mu je jasna poruka Bošnjaka koji ne žele markirati entitetske granice, te je Bošnjake optužio za podvalu kada kažu da jedino oni poštuju Dejtonski sporazum.

"Ukoliko se ovo ne provede kroz redovne procedure, mi ćemo za 60 dana biti ponovo u NSRS i razgovarat ćemo šta dalje", kazao je Dodik.

Predsedavajući Veća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je da je odluka da svi Srbi zajedno ostaju da rade u institucijama države u skladu sa odlukama NSRS-a. "Ovakva vrsta sastanaka će biti nastavljena i u budućnosti", kazao je Tegeltija.

On je kazao da će se na mestu predsedavajućeg Veća ministara ponašati onako kako mu je propisala NS RS.