Vojska Velike Britanije Britanska vojska
Profimedia
Vojska Velike Britanije Britanska vojska

Profimedia

Vojska Britanije, Foto: Profimedia

Pripadnici britanskog ratnog vazduhoplovstva danima, prema pisanju hrvatskih medija, maltretiraju Zadrane i nedolično se ponašaju.

- Prošlog vikenda pretukli su jednog mladića u središtu grada, pijani su pobegli iz nekoliko lokala neplativši račun, u jednom poznatom baru na Kalelargi u trenutku najveće gužve aktivirali su aparat za gašenje, uništili su enterijer lokala i sve goste naterali u panični stampedo - piše Slobodna Dalmacija.

Momir Bulatović

Alo!/Masanori Jošida

Britanski vojnici u Zadar su došli iz Udbine, gde su privremeno smešteni i učestvuju u međunarodnim vojnim vežbama "Imidiejt respons 19" (Immediate Response 19) pod vođstvom američkih snaga u Evropi, navodi list.

Nedavno su dobili slobodno nedelju dana i na zadarsko područje ih je stiglo stotinjak.

- Po danu su više-manje normalni gosti, idu na ručak, na kupanje, iznajmljuju brodove za obilazak ostrva ili sede u kafićima i piju kafu. Ali uveče i noću podivljaju - rekao je neimenovani vlasnik zadarskog kafića.

Momir Bulatović

P. Marković

Zadrani se, kako je vlasnik istakao, boje vojnika, koji rasteruju goste i niko ne želi da upadne u incident s njima, jer znaju "da svašta mogu napraviti".

Portparolka hrvatskog ministarstva obrane Irena Firšt nije mogla da komentariše ni ponašanje britanskih vojnika u Zadru, niti je mogla da potvrdi da se radi o padobranskoj jedinici s 200 pripadnika britanskog ratnog vazduhoplovstva, smeštenoj u Udbini, prenela je Slobodna Dalmacija.

Pročitajte još:

 

Komentari (1)

str

02.07.2019 19:43

Kao JNA, zar ne, Zadrani?