ZBOG ANICE I BOKALA VINA ZAPALIT ĆU KRAJINU DO KNINA! Divljanje širom Hrvatske, žene mašu krvavim spavaćicama, Tompson odzvanja trgovima!

Najburnije je na zagrebačkom Zrinjevcu.

Hrvatska
Hrvatska, Foto: Printscreen

Širom Hrvatske održava se Hod za život, čiji učesnici traže otežavanje ili zabranu abortusa, a u Zagrebu okupljeni slušaju pesme proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona najpoznatijeg po pesmama "Anice kninska kraljice" i "Bojna Čavoglave", a jedan muškarac nosi majicu Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) na kojoj je ispisan ustaški pozdrav "Za dom spremni".

FRKA U TIRANI Stiglo upozorenje američke ambasade u Albaniji: "Ne znamo kako će se protest razvijati!"

Pred povorku Hoda za život, u kojoj učestvuju pripadnici Katoličke crkve, uključujući časne sestre, selo je nekoliko aktivistkinja za pravo na pobačaj, noseći majice s mrljama koje podsećaju na krv.

Policija je aktivistkinje prvo upozorila da se sklone, a potom je počela da ih fizički sklanja sa ulice.

 

"Mi našim krvavim spavaćicama pokazujemo šta bi se dogodilo da se abortus zabrani. Ni država ni crkva ne mogu nam narediti da rađamo", poručile su aktivistkinje.

S druge strane, učesnici Hoda za život vređali su aktivistkinje, a na pitanje zašto to rade, jedan od njih je odgovorio: "Ja sam petoro dece napravio, a ti ni jedno".

HOROR NA GROBLJU! Otvorili grobnicu čoveka koji je sahranjen 1945. godine i unutra pronašli nešto od čega su PRETRNULI OD STRAHA! (FOTO)

Medu okupljenima na zagrebačkom Zrinjevcu je i nekoliko muzičara s gitarama koji pevaju, između ostalih, pesme Marka Perkovića Tompsona.

 

Već na samom početku, kako navodi hrvatski portal Index, uočen je muškarac u majici HOS, na kojoj stoji ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Učesnici Hoda za život okupljaju se na splitskoj Rivi.

U Zadru su, uoči Hoda za život, osvanule protestne čitulje s natpisom: "Večna uspomena i sećanje na sve ŽENE preminule zbog lekarskog priziva savesti i obavljanja abortusa u nesigurnim uslovima".

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi