SEOSKE NEŽENJE U PAKLU! Devojke odlaze u gradove jer neće da ih krava mlati repom!

Samo u tri dragačevska sela ima oko 30 neženja. Milutin Veljković svoju sreću tražio je prvo u rodnom mestu, ali i u drugim selima, na gradske devojke čak nije ni bacao oko, ali sve je bilo uzalud - i dalje je sam!

Krava, farma, farmer, seno
Krava, farma, farmer, seno, Foto: Profimedia

* Sve manje mladih po selima

* Žene trče ka gradovima, hoće urbane momke

* Seoski momci u teškom problemu

 

- Nije bilo igranke ni veselja koje ja nisam obišao. Raspitivao sam se kod rođaka, išao svuda redom. Želeo sam u kući da imam ženu, prijatelja i saputnika, ali sve one kažu „mi na selo nećemo, imaš majku, imaš kravu i imanje“. I tako nijedna nije htela sa mnom da živi u Goričanima - kaže ovaj drgačevski neženja.

PRAVO REŠENJE ZA CRNU GORU, DRUKČIJE NE IDE! Kada bi Amfilohije formirao "novu vladu Crne Gore", pa pozvao Mila da mu se priključi!

Najviše neoženjenih momaka u selima ima preko 50 godina, a iskusne neženje tvrde da je devojkama uvek bio miliji gradski momak.

- Majke ovim našim seoskim devojkama odmalena pričaju: „nemoj, ćero, ovde da se udaješ, da te krava mlati repom“. Savetuju ih da idu u grad, da rade bilo kakav težak posao i da u gradu nađu muža - rekao je Milutin.

 

Selo Topola kod Jagodine

 

Međutim, ne spori Milutin da na selu mora da se radi, ali opet si sam svoj gazda i ne zavisiš od drugih ljudi, niti čekaš platu od prvog do prvog.

- Da se ne lažemo, žena mora da uđe u štalu. Mora da radi oko stoke i oko njive. Posla ima za sve, ali to se deli na dvoje, ja sam tu da pomognem i odmenim kad god mogu jer u kući je bitna sloga - izjavio je Milutin i dodao da ga ja samački život naučio svim poslovima.

- Znam da kuvam, da mesim i ispečem hleb, napravim sir i kajmak - priča ovaj domaćin kog bi svaka žena poželela.

POZIV JE STIGAO U 20.40 U pomoćnom objektu porodične kuće u Derventi policija zatekla horor!

Iako devojke u širokom luku izbegavaju da se udaju na selu, i tu su se malo pravila promenila. Milutin kaže da se u domaćinstvima danas više pitaju snajke nego majke.

- Roditelji se ne mešaju, ako snajka sa svekrom i svekrvom ne može fino da se slaže, odmah se razdvajaju, žive pod posebnim krovom i oni dolaze kao gosti na kafu, ništa više - rekao je Milutin.

Osim neženja, u selima ima i dosta devojaka koje se nisu udale, pa izgleda da su se na uskim dragačevskim stazama ipak mnogi mimoišli. 

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi