Hitna pomoć
Tanjug/Tanja Valič
Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

Hitna pomoć, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Devojčica (11) iz Drvara koja je zadobila teške povrede te bila prebačena na lečenje u Split, preminula je jutros, javljaju portali.

Devojčica i njena 44-godišnja majka teško su povređene pre tri dana nakon što je devojčica pokrenula automobil koji je potom udario u metalnu ogradu.

– Policijska stanica Drvar dobila je dojavu zaposlenih Doma zdravlja Drvar da su dovezeni žena i dete koji su zadobili povrede u saobraćajnoj nesreći – kazali su iz policije.

Pročitajte još:

Majku (44), koja je takođe teško povređena u nesreći, pustili su u utorak iz bolnice u Livnu, a porodica je devojčicu uspela da poseti samo dan pre nego što je preminula.

Sve se odigralo za samo 10 sekundi

- Oni ne mogu da pričaju. Sve je to sveže i bolno, a radilo se o tako bizarnoj nesreći koja se dogodi jednom u istoriji - kažu za hrvatske medije ljudi bliski devojčicinoj porodici.

Dodali su kako se sve odigralo u doslovno deset sekundi i da niko nije ni mogao reagovati. Porodica ispred kuće na Putu ličkih proletera ima malu nizbrdicu koja vodi do garaže. Tako su napravili da imaju gde parkirati, a kako su nam prepričali, deca su se igrala na betonskoj ploči ispred porodične kuće.

Preporučujemo još:

Želeli su bacati loptu u koš, no smetao im je Mercedes, koji je bio tu parkiran.

Trodnevna borba

Majka je otvorila vrata automobila i devojčica je sela za volan. Vrata auta su bila otvorena i žena je bila nagnuta unutra. To je novi automobil, automatik i nema kvačilo. Nekako se pomakla ručica, stisnut je gas i vozilo je naglo krenulo unazad - ispričali su u Drvaru. Otvorena vrata snažno su udarila majku koja je pala na tlo. Mercedes je jurnuo i došao do puta koji vodi prema dvorištu kuće. Vrata su udarila u stub i auto je krenuo unazad. Tad je devojčica navodno ispala iz automobila, a Mercedes se zabio u metalnu dvorišnu ogradu. Vrata automobila su se, kako kažu, odvojila i pala na nju. Otac je odmah izletio iz kuće i zatekao strašan prizor. Uzeo je kćer u naručje i odmah se odvezao na Hitnu pomoć. S teškim su je povredama, odmah nakon pregleda, odvezli u Split, gde se gotovo tri dana borila za život.

Prijatelji porodice dodali su kako je malena bila dobra učenica. Još kao mlađa osvojila je i prvo mesto na literarnom takmičenju Karitasa za svoje delo.

- A baš taj dan su se zabavljali i bili na nekakvoj proslavi. I onda im se dan pretvorio u najgori u životu - rekao je jedan od komšija nastradale porodice. Rekao je kako se radi o vrednoj i radnoj familiji koja se davno doselila u ovaj kraj. Otac se bavi uvozom, te su dobro živeli. Osim devojčice, imaju i mlađeg sinčića.

Nesreću zabeležila kamera

Kako je za 24sata.hr u utorak rekao Ivica Vrdoljak, PR MUP-a Herceg-bosanske županije, policija utvrđuje okolnosti kako je uopšte dete ušlo u vozilo i pokrenulo ga. Jedini svedok događaja je majka pa su još čekali dopuštenje lekara kako bi mogli s njom porazgovarati. No kako hevatski mediji nezvanično saznaju, celu nesreću je zabeležio videonadzor koji je instaliran na porodičnoj kući. Videosnimak su uzeli policajci pa bi im ona mogla biti od ključne važnosti u rekonstrukciji ovakve, u Drvaru dosad nezabežene, tragedije.