Milo Đukanović
Tanjug/ Bojana Čupić
Milo Đukanović

Tanjug/ Bojana Čupić

Milo Đukanović, Foto: Tanjug/ Bojana Čupić

Bombardovanje, čija je prva bomba pre dvadeset godina pala na teritoriju Crne Gore, u mojoj zemlji i dalje traje. Ono što je započelo bombama nastavljeno je nakon toga NATO politikom, mimo volje većine naroda, poručio je iz Pariza predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Pročitajte još:

Milačić je boravio je u trodnevnoj poseti Parizu gde je, između ostalog, govorio na konferenciji održanoj povodom dve decenije od bombardovanja Jugoslavije, pod nazivom "20 godina kasnije, Pandorina kutija i dalje otvorena".

Prema njegovim rečima, Crna Gora je jedina zemlja u istoriji NATO-a koja je postala članica te organizacije, a da ju je NATO prethodno bombardovao.

Preporučujemo još:

- Ta sramna i morbidna simbolika bila je jedan od razloga zašto je NATO uložio toliko napora da nas proguta. Time je poslata poruka, veoma važna za NATO propagandu: pogledajte koliko smo moćni i neizbežni kada nam se priključuju i oni koje smo nedavno bombardovali i čiju smo decu ubijali. Time se zlo vratilo na mesto zločina u želji da se prikaže kao dobro. Crna Gora je učlanjenjem u NATO izdala samu sebe i pljunula sebi u lice - naveo je Milačić.

Milo Đukanović

AP/ Risto Božović

Milo Đukanović, Foto: AP/ Risto Božović

On je poručio i da marionete tog duha atlantizma, oni koji na čelu sa Milom Đukanovićem vladaju Crnom Gorom u prethodne tri decenije, imaju jasan zadatak: sterilisati Crnu Goru, odraditi joj plastičnu operaciju i od nje stvoriti koloniju i satelita, poslušnika bez jasnog identiteta, bez čvrstog integriteta i vere - od Crne Gore kakva je nekada bila, stvoriti bezlični i lažni Montenegro.

Zvaničnoj Crnoj Gori, dodao je on, danas su bliži ratni zločinci Hašim Tači i Ramuš Haradinaj nego čelni ljudi Srbije i Rusije, država sa kojim vekovima delimo istoriju i sudbinu.

Ipak, sreća je što većinski narod Crne Gore u sebi čuva iskru istine i slobode, rekao je Milačić i dodao da će on, kao jedan od predstavnika nove generacije političara, čitav svoj život posvetiti da Crnu Goru oslobodi i vrati tamo gde je nekada bila.