"MILO OD NAS PRAVI NATO KOLONIJU" Đetići zakukali, pa zamerili Đukanoviću što više voli Ramuša i Tačija od sopstvenog naroda!

Bombardovanje, čija je prva bomba pre dvadeset godina pala na teritoriju Crne Gore

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Tanjug/ Bojana Čupić

Bombardovanje, čija je prva bomba pre dvadeset godina pala na teritoriju Crne Gore, u mojoj zemlji i dalje traje. Ono što je započelo bombama nastavljeno je nakon toga NATO politikom, mimo volje većine naroda, poručio je iz Pariza predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Milačić je boravio je u trodnevnoj poseti Parizu gde je, između ostalog, govorio na konferenciji održanoj povodom dve decenije od bombardovanja Jugoslavije, pod nazivom "20 godina kasnije, Pandorina kutija i dalje otvorena".

Prema njegovim rečima, Crna Gora je jedina zemlja u istoriji NATO-a koja je postala članica te organizacije, a da ju je NATO prethodno bombardovao.

- Ta sramna i morbidna simbolika bila je jedan od razloga zašto je NATO uložio toliko napora da nas proguta. Time je poslata poruka, veoma važna za NATO propagandu: pogledajte koliko smo moćni i neizbežni kada nam se priključuju i oni koje smo nedavno bombardovali i čiju smo decu ubijali. Time se zlo vratilo na mesto zločina u želji da se prikaže kao dobro. Crna Gora je učlanjenjem u NATO izdala samu sebe i pljunula sebi u lice - naveo je Milačić.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: AP/ Risto Božović

On je poručio i da marionete tog duha atlantizma, oni koji na čelu sa Milom Đukanovićem vladaju Crnom Gorom u prethodne tri decenije, imaju jasan zadatak: sterilisati Crnu Goru, odraditi joj plastičnu operaciju i od nje stvoriti koloniju i satelita, poslušnika bez jasnog identiteta, bez čvrstog integriteta i vere - od Crne Gore kakva je nekada bila, stvoriti bezlični i lažni Montenegro.

Predsednik Prave Crne Gore je istakao i da bi bombardovanje, ali sada drugim sredstvima, uzelo više maha i da bi proces ukrajinizacije, koji se sprovodi u Crnoj Gori, bio potpun, vodi se antisrpska, ali i antiruska politika.

- Namera je očigledna: kao što je NATO bombama, pre dve decenije, rušio mostove po SR Jugoslaviji, tako i crnogorska vlast svih ovih godina ruši mostove koje vekovima Crnu Goru povezuju sa svojom braćom u Srbiji i Rusiji - rekao je Milačić.

Zvaničnoj Crnoj Gori, dodao je on, danas su bliži ratni zločinci Hašim Tači i Ramuš Haradinaj nego čelni ljudi Srbije i Rusije, država sa kojim vekovima delimo istoriju i sudbinu.

Ipak, sreća je što većinski narod Crne Gore u sebi čuva iskru istine i slobode, rekao je Milačić i dodao da će on, kao jedan od predstavnika nove generacije političara, čitav svoj život posvetiti da Crnu Goru oslobodi i vrati tamo gde je nekada bila.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi