Danski državljani uhapšeni u Budvi, pretresom stanova pronađeno oružje i eksploziv
alo.rs
Lisice
Lisice, Foto: shutterstock

Danski državljani R. H. (36), F. T. R. (37) i L. P. (24) i M. R. (28) iz Andrijevice, nastanjen u Danskoj, uhapšeni su sinoć u Budvi, zbog sumnje da su pripremali izvršenje teških krivičnih dela, najverovatnije ubistava.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da su uhapšeni iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi.

Vijesti saznaju da su uhapšeni iznajmljivali stanove na višim spratovima, kako bi, tvrde iz UP "imali bolji pregled za izvršenje krivičnih dela".

Policija je sinoć pretresala više stanova u zgradama u užem centru grada u Mediteranskoj i Ulici 22 novembra, najprometnijim ulicama u gradu. Pretresena je i zgrada na zaobilaznici, a u toku su još dva pretresa.

Iz UP objašnjavaju da je budvanska kriminalistička policija kroz međunarodnu policijsku saradnju sa policijom Kraljevine Danske, a posredstvom NCB Interpol Podgorica nakon višednevnih aktivnosti opservacije na području Budve identifikovala tri bezbednosno interesantna lica, danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, a koji su boravili zajedno u Budvi.

- Zbog sumnje da ova bezbednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih dela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, i službenicima Specijalnog policijskog odeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rent-a-car vozila koje koriste ova lica.

Do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio stanice, određena količina opojne droge i dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle - saopštili su iz policije.

Objašnjavaju da je sa svim je upoznat postupajući tužilac koji je naložio da se R. H., R. T. R., L. P. i R. M. uhapse zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.

Pročitajte još: