"ZATRTI SVE SRPSKO" Dan kada je srpska krv tekla Neretvom! Bobetkove USTAŠE bez milosti čistile Hercegovinu! Obeleženo 27 godina od egzodusa Srba!

U Mostaru je danas obeleženo 27 godina od stradanja Srba u dolini Neretve, gđe je 14, 15. i 16. juna 1992. godine, tokom akcije Hrvatske vojske, HVO-a i HOS-a, nestalo 431 lice srpske nacionalnosti, proterano više od 30.000 Srba, a sva srpska imovina i bogomolje su uništeni.

Mostar
Mostar, Foto: Profimedia.rs

U mestu Buna kod Mostara sa mosta je spušteno cveće u rijeku Bunu, a potom je u Staroj pravoslavnoj crkvi u Mostaru služen pomen.

Predsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nevesinje Aljonka DŽeletović je rekla da se od 14. do 16. juna dogodio egzodus Srba, kada je general Janko Bobetko, koji je komandovao HVO-om i HOS-om, naredio da bude zatrto sve što je srpsko u Mostaru.

Ona podseća da je prošle godine pronađena lokacija na Buni na kojoj je započeta ekshumacija, ali je tada jedna osoba sve zaustavila govoreći da je u pitanju privatni posed. Dželetović je naglasila da niko nije odgovarao za zločine nad Srbima u Mostaru.

- Postoje snimci i dokazi, ali nema ni želje ni volje da se procesiraju ratni zločin nad Srbima - navela je Dželetović, dodajući da su porodice nestalih nezadovoljne i radom Instituta za nestale osobe.

Obeležavanju su prisustvovali predstavnici Boračkih organizacija Nevesinje i Trebinje, Ratnih veterana Nevesinje, Udruženja dece poginulih boraca "Nasleđe", Crvenog krsta Nevesinje, Gradskog odbora SPKD "Prosvjeta" u Mostaru i porodice stradalih.

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi