Plastične flaše
Shutterstock
Plastične flaše

Shutterstock

Plastične flaše, Foto: Shutterstock

Sudija Opštinskog sud u Goraždu doneo je prvostepenu presudu kojom je Daliborku Miliović proglasio krivom zbog krivičnog dela lake telesne povrede - saopšteno je danas iz Tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona.

Optuženoj se utvrđuje novčana kazna u iznosu od petsto evra i istovremeno se određuje da se ona neće izvršiti ako u roku od godinu, ne počini novo krivično delo.

Podsećamo da je tokom održavanja pete redovne sednice Kantonalne skupštine Bosansko podrinjskog kantona 31. jula 2019. došlo do verbalnog sukoba između Dliborke Milović i Predsedavajuće Skupštine, oštećene Edite Velić .

- Tom prilikom optužena je fizički napala oštećenu, na način da prišla stolu za kojim je ista sedila, sa stola uzela PVC flašu u kojoj se nalazila voda i bacila je u pravcu oštećene, pogodivši je u predelu desne nadlaktice, a potom uzela drugu PVC flašu sa stola i ponovo je bacila u pravcu oštećene, pogodivši je ovaj put u predelu lica, a prilikom čega je oštćena zadobila povrede. Veštačenjem povreda koje je zadobila oštećena, a po Naredbi Tužilaštva ustanovljrno je da se radi o lakšim telesnim povredama. Tužilaštvo BPK je podiglo optužnicu protiv Daliborke Milović te istu zastupalo pred Opštinskim sudom u Goraždu - navedeno je u saopštenju.

Pročitajte:

Tagovi