Da li je Zaev podneo ostavku, šta se nalazi u posebnoj koverti i zašto su strane ambasade na najvišem nivou pripravnosti?!

Alo.rs/M.G. | vesti 2019-10-18 16:19:01 2019-10-18 16:19:01

Kako saznajemo od naših izvora u Skoplju, informacije o ostavci nisu potvrđene.

Tanjug/AP

Prema informacijama do kojih smo došli od naših izvora u Skoplju, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ipak nije podneo ostavku.

Sputnjik prenosi da je Zaev kovertirao ostavku i o tome obavestio strane ambasade.

Pročitajte još:

Zbog ovog je, navodno, u stranim ambasadama, u Skoplju, nivo pripravnosti podignut na najviši nivo.

Zaev zavapio iz Skoplja, postavio ultimatum Evropi, imaju rok do kraja nedelje ili je Makedonija u rasulu!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 16.10.2019. 18:09 Očekivano. Zoran Zaev, Foto: Alo/Ana Paunković Makedonski premijer Zoran Zaev upozorio je lidere Evropske unije da će njegova vlada "biti mrtva" ukoliko Brisel ne donese odluku o početku pregovora o pristupanju Severne Makedonije sa EU.

Međutim, kako portal Alo.rs saznaje od naših izvora u Skoplju, informacije o ostavci koje je prenela italijanska agencija ANSA nisu tačne.

- Ovo je pokušaj političkog manevra Zorana Zaeva, nakon što su dalje evrointegracije Severne Makedonije zaustavljene na neodređeno vreme, iako je vlada u Skoplju ispunila sve neophodne uslove - kaže visoko obavešteni izvor iz Skoplja za Alo.rs.

Pojedini mediji nastavljaju da pišu kako su trenutno u toku konsultacije parlamentarnih stranaka u Severnoj Makedoniji, te da Zaev navodno traži raspisivanje varednih izbora zato što nije ispunio predizborno obećanje da će otvoriti pregovore sa ervropskom unijom.

Bonus video

Dragan Marković Palma i Žan Klod van Dam u klinču

 

Expand player
Pogledajte više