UŽASAVAJUĆE SCENE Crnu goru zavejao sneg, zatvoreni putevi, građani se zaledili jer nema struje zbog nevremena (FOTO)

Potrošači Bara, Sutomora i Ulcinja večeras će biti bez struje, jer ekipe Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) usled loših vremenskih uslova, nisu mogle da otklone kvarove na dalekovodima Podgorica-Virpazar i Bar -Budva.

Sneg, nevreme, mećava
Ilustracija: AP

"U 12 sati došlo je do prekida u napajanju opština Bar, Ulcinj i Sutomora koje je deo barske opštine. Zbog polomljenih stubova od Budve prema Baru, došlo je do prekida u napajanju. U isto vreme došlo je do ispada i kvara na dalekovodu Podgorica 2 -Virpazar – Bar. Kao što se moglo videti polomljeni su stubovi. Naše ekipe izašle su na teren i pokušale na sve načine da otklone kvar, na dalekovodu Virpazar Podgorica dva, međutim zbog teške vremenske situacije to nije bilo moguće. Oni su u večernjim satima locirali kvar na dalekovodu, ali s obzirom na vremenske uslove i mrak nije moguće otkloniti kvar pre jutra. Što se tiče dalekovoda, Budva – Bar ekipe ništa nisu mogle da urade osim da se povuku večeras", kazao je direktor CGES-a Jagoš Pupović koji se nalazi na terenu.

Kako je istakao, za ekipe je vrlo teško bilo i doći na lice mesta, i uopšte raditi na dalekovodu, pa poziva potrošače na razumevanje.

"Ljudi koji rade u ovakvim situacijama, definitivno imaju velike probleme što se tiče i okolnosti u kojima rade i situacija u kojima se nalaze", naglasio je Pupović.

Ekipe čine sve što je u njihovoj moći kako bi kvar sanirali. Molimo potrošače za razumevanje", poručili su ranije iz CGES-a.

Baranka Milica, pak, nema razumevanja za ovakvu situaciju.

"Da provodim ovakav hladni dan bez struje je pakao. Gotovo svi u Baru se grejemo na struju. Ovo je kranje neodgovorno", kazala je revoltirana Milica za CdM.

Zatvoren put preko Paštorovačke gore

Put Podgorica-Bar, preko Paštrovačke gore, zatvoren je zbog snega za sva vozila, saopštio je večeras crnogorski Auto-moto savez.

Kako je navedeno, zbog snega je na većini puteva u severnim i centralnim delovima Crne Gore saobraćaj otežan i usporen, a ponegde i na jugu, prenosi CDM.

Saobraćaj na putu od Cetinja prema Budvi u mestu Obzovica zbog snega je u zastoju, objavile su podgoričke Vijesti na svom sajtu navodeći da je "put zatrpan i da se vozila jedva kreću".

 

 • Korisnik: vlada
  10/01/2019 - 22:48
  Ako i treba stoku i goveda siptarcine neka i zaveje i zaladi. Stoka to su crnogorci izmišljena nacija.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi