Crnogorski parlament ukinuo imunitet Nebojši Medojeviću

Anadolu Agency | vesti 2017-06-29 22:05:42 2017-06-29 22:05:42

Poslanici vladajuće većine u crnogorskom parlamentu sa 42 glasa za ukinuli su večeras poslanički imunitet lideru PzP-a i jednom od vodećih ljudi Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću, da bi se na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva odobrilo pokretanje krivičnog postupka zbog sumnje za pranje novca.

Profimedia

Nakon gotovo pet sati burne rasprave, poslanici DF-a ostali su u Skupštini gde će noćiti i, kako su poručili, braniti hapšenje svog kolege, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom rasprave, poslanici DF-a, koji su prekinuli bojkot parlamenta, kako bi stali u odbranu svog kolege Medojevića optužili su vlast i specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da protiv njihove grupacije vodi „specijalni rat“.

S druge strane, iz vladajućih partija se čulo da ukidanje imuniteta ne znači i presuđivanje, već da na ovaj način žele da dopuste da se u sudskom postupku dođe do istine.

Ukupno 17 poslanika DF-a će večeras noćiti u svojim prostorijama u Skupštini, gde će čekati da vrhovni državni tužilac izda suspenziju rešenja o pritvoru.

Predsednik Skupštine Ivan Brajović nakon sjednice je kazao da je parlament završio svoj deo posla i izašao u susret zahtevu Tužilaštva.

„To što će poslanici boraviti ovde, oni na to imaju pravo, ovo je dom poslanika“, kazao je Brajović.

Expand player
Pogledajte više