"PARČE OBALE DA SE OPUŠTITE" Crnogorci se spremili za goste, evo koliko će NAPLAĆIVATI LEŽALJKE!

Crnogorsko primorje uveliko je spremno za početak nove turističke sezone, a od ove godine gostima će, osim javnih i hotelskih plaža, ponuditi 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti sa kućnim ljubimcima imati svoje "parče obale" gde će moći da se opuste.

Plaža, more, leto, turisti
Turisti, Foto: Alo! I. M.

To je za srpske medije u Budvi izjavio direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić koji je dodao da će to gostima pružiti dodatni komfor.

Ukazao je i da je ove godine sezona počela nešto ranije, spajanjem Uskršnjih i Prvomajskih praznika, te da je u tom periodu popunjenost hotela u Crnoj Gori bila bolja za 10 do 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

- To je i naš cilj, da maksimalno razvučemo i da imamo što dužu sezonu - rekao je Jelušić.

Ulcinj, Crna Gora, more, plaža, letovanje
Foto: Shutterstock/Ilustracija

S druge strane, kaže on, u obavezi su da pre sezone pripreme kompletnu infrastrukturu za doček prvih gostuju, što su, ističe, ispunili i ove godine.

- Ono što je naša centralna tema jeste da ćemo ove godine osim marine u Luštici imati još jednu marinu, Portonovi. To je projekat međunarodnog brenda koji se kvalitetno bavi pravljenjem marina na Mediteranu - istakao je Jelušić.

Kaže da je to pokazatelj da Crna Gora ulaže u kvalitetniji razvoj infrastrukture i smeštajne kapacitete i dodao da će gosti koji ove godine budu letovali u Crnoj Gori sigurno videti nešto novo - objekat, plažu ili restoran.

Govoreći o ceni ležaljki i suncobrana na plaži, Jelušić kaže da su cene na nivou prošlogodišnjih, a negde čak i niže i ističe da je povećan broj plaža gradskog tipa gde uopšte nema ležaljki i suncobrana.

- Od ove godine striktno ćemo poštovati da barem 50 odsto plaža bude oslobođeno za goste koji ne žele da rentiraju dnevno ležaljku ili suncobran - rekao je Jelušić.

Navodi da im nije drago kada u srpskim medijima pročitaju da je ležaljka u Crnoj Gori 150 ili 70 evra dnevno i objašnjava da se usluga na Svetom Stefanu ne može uzimati kao referentna tačka za celu Crnu Goru, jer su u Budvi mobilijari od pet do sedam evra dnevno, dok pojedini ugostitelji u junu daju gratis ukoliko ste njihov gost.

Cene smeštaja u odnosu na prošlu godinu, kaže Jelušić, nisu rasle, ali je, ističe, generalna politika Crne Gore da ako raste kvalitet usluge, raste i cena.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi