Crna Gora, Podgorica, protesti
Twitter printscreen
Crna Gora, Podgorica, protesti

Twitter printscreen

Crna Gora, Podgorica, protesti, Foto: Twitter printscreen

Na glavnom gradskom trgu tokom performansa su se čule sirene istovetne onima koje su se mogle čuti tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, dok su okupljeni nosili slike crnogorskih građana koji su stradali tokom agresije.

PROČITAJ JOŠ:

- Sedamdeset godina NATO-a su 70 godina ubijanja, 70 godina zastrašivanja i kidisanja na tuđe teritorije i resurse. Sedamdeset godina NATO-a su 70 godina, najkraće rečeno - zla - naglasio je Milačić na pres-konferenciji.

- Videli smo kako bacaju bombe po Iraku, Avganistanu, Siriji, Libiji i drugim zemljama, dok su na 50 godina od NATO-a odlučili da nama u Crnoj Gori, ali i bratskoj Srbiji pokažu čari "tomahavk" projektila. Upravo ovog dana pre 20 godina oni su ubijali našu decu. Tako su u NATO-u proslavili svoj pedeseti rođendan - kazao je Milačić.

Kako je dodao, ovde su zbog toga sada slike ljudi, ali pre svega naše dece iz Crne Gore koje je NATO pobio.

PREPORUČUJEMO:

"Kako smo mi Njegoševa deca i dobri domaćini i narod koji ne zaboravlja, želimo da im zahvalimo za ubijene civile i srušene mostove, bolnice, škole, crkve, i nikada prolazni osiromašeni uranijum, tako što ćemo im sa glavnog gradskog trga u Podgorici poslati jedan skroman poklon, koji će moći dobro da vide."

- Rešili smo da ugrejemo naša srca i da danas na dan NATO-a zapalimo ovu, kako oni kažu, zastavu demokratske organizacije dugačku 10 metara i široku dva metra. Toliko veliku da nas upravo ona gospoda u Vašingtonu i Briselu dobro vide i da vide plamen slobode - kazao je Milačić.

On je napomenuo da je Crna Gora najmanja i jedina zemlja članica NATO-a koja je postala deo te vojne alijanse, a da ju je NATO pre toga bombardovao.

- Ali ono što nas najviše boli jeste to da smo mimo volje naroda nasilno ugurani u taj zločinački i nedemokratski savez čiji je cilj da jedino seje smrt, bombe i nestabilnost širom sveta, sa ciljem promovisanja interesa američke spoljne politike - naglasio je Milačić, dodavši da su im u tome pomogle domaće marionete.

- Zbog toga će ovaj čin paljenja slobode ne zastave, jer ovo je krpa, a ne zastava, postati tradicija, i svakog 4. aprila ćemo upaliti baklju slobode ovdje na glavnom gradskom trgu kao vid simboličnog otpora okupatoru - istakao je Milačić.