Crnogorci jure srpskog popa, napravio haos u piceriji, pa NESTAO

Vijesti; D.K. | vesti 2018-08-31 11:16:11 2018-08-31 11:16:11

- Mi smo sedeli za našim stolom i nismo imali kontakt sa sveštenikom, koji je bio u susednom lokalu. U jednom trenutku primetio sam kako sveštenik ustaje i prilazi mi sa leđa. Uzima flašu i njome udara R. Đ. u glavu. Skočio sam da pomognem prijatelju, kome je počela da krvari glava, a sveštenik je odmah nestao - rekao je vlasnik lokala u kojem se incident navodno dogodio.

Alo!/Rajko Ristić

 

Budvanska policija traga za srpskim državljaninom J. B., sveštenikom Srpske pravoslavne crkve koji je prekuče popodne flašom udario Budvanina R. Đ. (75) u piceriji nadomak Autobuske stanice u ovom primorskom mestu.

Picerija je vlasništvo Vojislava Janjuševića, koji je ispričao "Vijestima" da je sa svojim prijateljem R. Đ. sedeo za stolom u svom lokalu, dok je sveštenik koji je bio u mantiji sedeo u susednom lokalu.

Navodno između njih nije bilo nikakve komunikacije, pre nego što je došlo do incidenta.

- Mi smo sedeli za našim stolom i nismo imali kontakt sa sveštenikom, koji je bio u susednom lokalu. U jednom trenutku primetio sam kako sveštenik ustaje i prilazi mi sa leđa. Uzima flašu i njome udara R. Đ. u glavu. Skočio sam da pomognem prijatelju, kome je počela da krvari glava, a sveštenik je odmah nestao - ispričao je Janjušević, tvrdeći da nije bilo međusobnih provokacija.

Prema njegovim rečima, odmah je prevezao prijatelja do Hitne pomoći koja se nalazi stotinak metara od lokala.

Povređenom je ukazana lekarska pomoć, ali u ordinaciju su odmah stigli inspektori CB Budva koje su o incidentu obavestili iz Doma zdravlja.

- Povezao sam prijatelja u cetinjsku Opštu bolnicu, gde mu je posekotina zašivena, nakon čega smo se vratili u Budvu i otišli u stanicu policije kako bi dali izjavu - kazao je Janjušević.

Policijski inspektori potražuju sveštenika, čiji je identitet je utvrđen.

Obišli su i manastir u kome je navodno i boravio i obavestili sveštenstvo o incidentu.

Expand player
Pogledajte više