Milo Dubak
Printscreen:Youtube
Milo Dubak

Printscreen:Youtube

Milo Dubak, Foto: Printscreen:Youtube

Pročitajte još:

 

Na 40. zasedanju saveta za ljudska prava gde se razgovaralo o rasizmu, diskriminaciji i ksenofobiji, govor Dubka izazvao je burne reakcije nakon što je istakao apsurdnu poziciju Crne Gore pri NATO-u, prenose Novosti.

- Danas je Crna Gora deo NATO-a, a ja mogu slobodno da saopštim da sam ovde jedini govornik iz zemlje koja je bombardovala samu sebe. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nedavno je saopštio da smo bombardovani "za naše dobro", kao i da je članstvo u Alijansi koja je bombardovala moju školu u našem interesu - istakao je on.

Kako je naveo, šta god da je razlog, jedna stvar je sigurna - da bi Zapadni Balkan išao napred, internacionalna zajednica mora podržati i predvoditi multietnička rešenja.

Preporučujemo i ovo:

 

Tokom izlaganja Dubak se osvrnuo i na svoje detinjstvo, napomenuvši štetno delovanje osiromašenog uranijuma koji je doneo decenije patnje.

 

- 'F16 Falkoni' koji su bombardovali moju osnovnu školu mogu dostići impresivne visine od 15.000 metara i odatle bez savesti i konsekvenca mogu bombardovati zemlju ispod, ne mareći za potencijalni bol i patnju koju će izazvati u generacijama koje nadolaze - rakao je on i dodao:

- Međutim, pravoslavci, katolici i muslimani će se složiti u jednoj stvari, čak i dostigavši najviše visine, avion i dalje leti daleko ispod Boga i još dalje od pravde. Danas, 20 godina nakon ove tragedije, moramo uraditi mnogo bolje - zaključio je Dubak.