SPREMA SE TEMELJNI UGOVOR SA CRKVOM Crna Gora sprema sporazum koji je na snazi u Rimokatoličkoj crkvi

Politički savet Nove srpske demokratije (NSD) na današnjoj sednici je zaključio da je neophodno da NSD i Demokratski front (DF) preuzmu odgovornost za upravljanje Crnom Gorom, jer to od njih očekuju njihovi glasači, piše danas podgorička Pobjeda.

Milan Knežević
Milan Knežević, Foto: Youtube printscreen

Oni su, navodi se, na sednici zaključili i da je neophodno što pre suspendovati Zakon o slobodi veroispovesti.

Da li će Crna Gora ukinuti Milov Zakon o veroispovesti?

Ukupan broj glasova: 615

  • Da: 80% (491)
  • Ne: 20% (124)

"Buduća Vlada CG mora da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, poput onoga potpisanog s Rimokatoličkom crkvom. Tek nakon tog čina treba pristupiti izradi novog zakona, iz koga će biti eliminisane sve tačke kojima se diskriminiše ne samo SPC nego i druge tradicionalne verske zajednice", navodi se u saopštenju NSD, prenosi podgorički dnevnik.

Podgorica, Crna Gora
Podgorica, Crna Gora, Foto: Alo.rs

Dogovoreno je, kažu, da sve strane koje učestvuju u pregovorima o formiranju nove vlade ispoštuju izbornu volju građana.

"Na osnovu rezultata izbora jasno je da su srpski narod i njegovi politički predstavnici, okupljeni u NSD i DF, dali ključni doprinos u rušenju višedecenijskog režima i da je, samim tim, potpuno očekivano da u novoj vlasti budu zastupljeni srazmerno tim rezultatima", stoji u saopštenju Nove sa sednice Saveta kojom je, kako se navodi, predsedavao predsednik Andrija Mandić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi