Marija Vučinović, Vlada Crne Gore
Kabinet ministarke bez portfelja
Marija Vučinović, Vlada Crne Gore

Kabinet ministarke bez portfelja

Marija Vučinović, Vlada Crne Gore, Foto: Kabinet ministarke bez portfelja

Ministarka u Vladi Crne Gore Marija Vučinović čestitala je svim građankama i građanima 21. Maj Dan nezavisnosti Crne Gore, ali pritom umesto reči "nezavisnosti" na sajtu stoji reč "neovisnosti" - "Dan neovisnosti". Ovakav vid obraćanja građanima Crne Gore, neodoljivo podseća na istorijski momenat kada su Slavko Kvaternik i Ante Pavelić Hrvatima "10. travnja 1941. čestitali osnutak Neovisne Države Hrvatske". Pored te reči, upotrebljeno je još nekoliko hrvatskih reči, kao što su "konačnica" i "povjest" ili u srpskom jeziku - "na kraju" i "istorija".

Prenosimo u celosti skandaloznu čestitku ministarke u Vladi Crne Gore Marije Vučinović.

Marija Vučinović, Vlada Crne Gore

Kabinet ministarke bez portfelja

Marija Vučinović, Vlada Crne Gore, Foto: Kabinet ministarke bez portfelja

- Crna Gora je 2006. godine obnovom neovisnosti trasirala svoj put ka zajednici evropskih naroda. Tokom svih ovih godina svojom odgovornom politikom naša država je uspjela da ostvari najvažnije strateške ciljeve: postala je punopravna članica NATO saveza, a već danas je na dobrom putu ka ulasku u EU. Takođe, uz snažan investicioni ambijent, ekonomski rast i razvoj, omogućen je i kvalitetniji život svim građanima Crne Gore.

Međutim, i nakon 14 godina postoji jedan broj onih koji bi željeli da se točak istorije vrati unazad i da i dalje licitiraju sa budućnošću naše države.

Upravo zbog takvih i njihovih istomišljenika moramo pokazati odgovornost i odlučnost, i danas, jednako kao i u bliskoj povjesti, kako bismo učinili sve da postojeće razlike unutar crnogorskog bića budu u konačnici prevaziđene, a pitanje državnosti i neovisnosti Crne Gore za svakog građanina neupitno.

U to ime svim građankama i građanima čestitam 21. Maj - Dan neovisnosti - poručila je ministarka Vučinović.

Komentari (4)

rancha

20.05.2020 17:52

Znači sever Crne gore i Boka odoše pod Srpsku zastavu pa ostatak u Šiptariju i kraj Crne gore.

sasa

20.05.2020 18:06

Pa milogorci čestitam vam dan (ne) ovisnosti,, a Crnoj Gori i Crnogorcima čestitam dan ne zavisnosti..

Dosada

21.05.2020 14:21

Gad od zene!

hackys

22.05.2020 13:01

Treba da uvedu jos u svoj recnik nazive meseca u godini,kao sto hrvati(braca im najveca)zovu:svibanj,veljaca,kolovoz,travanj.....nekako im pase uz noviju ,,povjest"