ONI SU TOTALNO PUKLI Crnogorci kažnjavaju turiste, idu redom i nemilosrdno istresaju pare iz džepova: Dosta ste se šepurili po našim plažama!

Sve zapisuju

Crna Gora
Crna Gora , Foto: RINA

Glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin najavila je pojačane kontrole od vikenda, posebno u ugostiteljskim objektima. Ona je u emisiji „Boje jutra“ rekla da su dosta upozoravali i da sada moraju represivnije da deluju.

„Imamo veći broj gostiju, i broj zaraženih lica, moramo se pridržavati i poštovati mere NKT-a“, istakla je inspektorka Šljivančanin.

Kako kaže Šljivančanin, mere kršenja fizičke distance i nenošenje maski, najviše su zabeležene u Ulcinju, Budvi, Herceg Novom. Odmah posle njih je Podgorica, zatim u Nikšiću i Beranama.

Kršenje fizičke distance najviše je zabeleženo u ugostiteljskim objektima u kojima je živa muzika. Takođe smo zabeležili nenošenje maski među zaposlenim licima, pa i u kuhinji“, istakla je Šljivančanin.

Kaže da su izdali 55 prekršajnih naloga od 57.050 eura i osam zahtjeva za prekršajni postupak.

„Od 1. maja izvršili smo 2.728 inspekcijskih nadzora, a utvrdili 3221 nepravilnost. Pored kršenja mjera NKT-a, utvrdili smo da veći broj subjekata svoj rad počinje bez odobrenja , i ove godine ih je mnogo veći u odsnosu na prethodne. Četrnaest objekata je zapečaćeno“, istakla je Šljivančanin.

Osim otvaranja objekata bez odobrenja, tu je i neizdavanje fiskalnog računa , što je ove godine zastupljenije u odnosu na ranije.

„Gosti nam se žale da ugostitelji naplaćuju više svoje usluge od onih koje piše u cjenovniku. Apelujem na ugostitelje da svoje cijene koje su u cjenovniku usklade sa cijenama u kasi. Takve subjekte proslijedićemo Poreskoj upravi“, naglasila je Šljivančanin.

Šljivančanin kaže da su takođe primjetili da na crnogorskim kupalištima nema dovoljno spasioca, te najavljuje i kontrolu plovnih vozila i skutera.

 .

Da li biste letovali u Crnoj Gori da su granice otvorene?

Ukupan broj glasova: 4116

 • Da: 20% (825)
 • Ne: 73% (2993)
 • Ne znam: 3% (109)
 • Možda: 5% (189)

Povezane vesti

 • Korisnik: KIKI
  14/08/2020 - 01:09
  DOSTA BRE PRAZNE PRIČE , ZNATE DA JE OVO SITO I REŠETO ZA SLEDEĆU SEZONU
 • Korisnik: Marija
  13/08/2020 - 21:37
  Šta je s ovim ljudima? Em nemaju gostiju, em i to što imaju pokušavaju da oteraju. Kažnjavaju ih na svakom koraku, pokušavajući da izvuku svaku paru od njih a pritom, što više para daju na kazne, kraće će ostati, na to ne računaju? U stvari, oni bi najsrećniji bili da im i ne dođete, a da im date pare. Zato više ne idem tamo. U stvari, ove godine ne idem nigde. Ostajem u Beogradu i kad mi baš dođe do toga da odem negde da se brčnem, otići ću u neki intimni spa centar. Dovoljno.
 • Korisnik: Mima
  13/08/2020 - 20:09
  Ko vas terao da odete u CG.....da mi plate ne bih tamo letovala
 • Korisnik: rea
  13/08/2020 - 14:13
  Tražili ste,gledajte!
 • Korisnik: zagor
  13/08/2020 - 12:43
  Veci broj gostiju??? 35???Bolid
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi