Sabor, SPC, Podgorica
Alo
Sabor, SPC, Podgorica

Alo

Podgorica, Foto: Alo

Katić je osudio tu odluku i istakao da je to napravilo štetu ne samo Herceg Novom nego i celom primorju.

- Imajući na umu to da je Crna Gora pred otvaranjem granica ovo je tendenciozno napravljeno da bi se na neki način produbljivala kriza koja je u Crnoj Gori. U mnogome ekonomija zavisi od ovih država posebno kada je turizam u pitanju. Ovo je neka vrsta portebe da se zategnu odnosi koji su bez potrebe zategnuti. Da li zbog izbora u Crnoj Gori koji će biti u septembru ili oktobru... Verovatno je vlasti potrebno još zaoštravanja - istakao je Katić.

DF protest Herceg Novi

Facebook

DF protest Herceg Novi, Foto: Facebook

On je rekao da je Herceg Novi grad koji je uvek širom otvorenih ruku dočekao turiste iz Srbije, BiH, Republike Srpske...

- Za Herceg Novi se kaže da je drugi Beograd na moru, u tom smislu sam i pozvao ljude da ne nasedaju na provokacije nego da ponovo dođu. Ovde je veliki broj ljudi, vikendaša i onih koji imaju svoje apartmane, vikendice. Već je puno ljudi ovde, ne bi ovo trebalo da poremeti te odnose koje imamo sa braćom u Srbiji i BiH - rekao je predsednik ove opštine.

Katić je istakao i da ne razume kako su crnogorski studenti organizovanim letovima otišli za Srbiju koja za razliku od Crne Gore nije "korona free", dok sa druge strane državljanima Srbije nije dozvoljeno da uđu u Crnu Goru.