KRIVOKAPIĆ NEMCIMA OTKRIO PLANOVE! Crna Gora gasi ceo tim, sva ovlašćenja dao samom sebi!

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić najavio je novu strategiju u borbi protiv korona virusa tako što će raspustiti Nacionalno koordinaciono telo (NKT) za zarazne bolesti koje je do sada upravljalo borbom protiv epidemije i formirati dva stručna tela.

Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen/YouTube

"Formiraćemo Savet i Komisiju za kontrolu zarazne bolesti. Savet će biti formiran pri vladi i vlada će na osnovu preporuka Saveta donositi plan daljih mera. Dakle, Savet će preuzeti funkciju NKT, a predloge mera će donositi u saradnji s Komisijom, koja će funkcionisati pri Ministarstvu zdravlja", rekao je Krivokapić za Dojče vele (DW).

Da li poštujete mere protiv korone?

Ukupan broj glasova: 113

  • Da: 85% (96)
  • Ne: 15% (17)

Dodao je da će mere prvo predlagati Institut za javno zdravlje, a premijer će, u dogovoru s članovima vlade, prihvatati ili odbijati predlog mera Saveta..

Na pitanje kako će obezbediti da građani poštuju mere kada ih sada ignorišu, Krivokapić je ponovio da će i njih uključiti u ocenjivanje.

„Nakon burnog perioda sukoba, previranja i nepoverenja, došlo je vreme da svi zajedno shvatimo da moramo zajednički da radimo i da žrtvujemo neke svoje običaje i navike kako bismo osigurali naše i zdravlje najbližih", poručio je Krivokapić.

Korona, Srbija
Korona, Foto: Vladimir Marković; Alo!

„Ićićemo u dva pravca: donosićemo nove mere i tražićemo njihovo striktno poštovanje. Planiramo da sprovedemo istraživanja među građanima i na osnovu njihovih rezultata prilagodimo dalji plan mera“, rekao je Krivokapić.

Budući premijer je, međutim, i sam kršio mere, podseća DW.

"Tokom sahrane mitropolita Amfilohija u Podgorici nije nosio masku, a prethodno se pričešćivao na Cetinju, i pored upornih apela lekara da je pričešće istom kašičicom ozbiljna pretnja u ovom trenutku", navodi DW i podseća da se Krivokapić zbog maske javno izvinio.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi