Darko Šuković
Youtube printscreen/ RTS Oko - Z
Darko Šuković

Youtube printscreen/ RTS Oko - Z

Darko Šuković, Foto: Youtube printscreen/ RTS Oko - Z

U emisiji "Živa istina", koja može da se prati na crnogorskom javnom servisu, voditelj Darko Šuković izgovorio je čitav niz kontroverznih tvrdnji na račun Srba i srpske istorije samo dolivajući ulje na vatru na već alarmantnu situaciju u toj zemlji.

U razgovoru sa doktorom Miodragom Carom Pavličićem o podršci koju su lekari dali SPC i litijama, Šuković je, između ostalog, rekao,

- Ako 50 lekara ide da podrži jednu versku zajednicu koja sebe definiše kao svetosavsku, onaj ko je malo više pročitao o korenima svetosavlja zna da su njihovi duhovni oci Dimitrije Ljotić, Ava Justin i Nikolaj Velimirović, a sve što su oni govorili je u suprotnosti sa tim učenjem... Nikolaj Velimirović je kazao da je najstariji nacionalizam na svetu nacionalizam koji je uspostavio Sveti Sava i koji je poslužio Adolfu Hitleru kada je gradio koncept nacional-socijalizma... i 50 lekara ide to da podrži - negodovao je voditelj.

Darko Šuković

Youtube printscreen/ RTS Oko - Z

Darko Šuković, Foto: Youtube printscreen/ RTS Oko - Z

I nije se tu zaustavio.

- Moram da kažem da Kneževa večera ili da je Miloš Obilić ubio cara Murata, to su gluposti, to su neistine. Nije bilo ni Obilića ni 9 Jugovića, naučite da živite sa tim. Zar nije bolje, uz rizik da vas mrze, reći istinu koja će jednog dana doći do svesti ljudi nego podržavati lekare u nečemu za šta podrške nema? - pitao se Šuković.

U daljem toku razgovora, doktor Carević je odgovarao na pitanja o inkluziji Srba u crnogorsko društvo, o dešavanjima u Budvi i vodi li se antisrpska politika u Crnoj Gori.

Podsećamo, RTCG je 9. maja na Dan pobede nad fašizmom u svom jutarnjem programu emitovala spot ustaše Marka Perkovića-Tompsona!

Pročitajte još:

 

Komentari (5)

branka met

05.07.2020 17:30

Nije li to onaj novinar što deset minuta postavlja pitanje, pa se svađa sa sagovornikom ako mu se odgovor ne sviđa. Njegovo ubeđivanje sagovornika je, u najmanju ruku, nepristojano. Pitam se kada i kako je saznao sve "istine" o svetosavlju i što ga je "opametilo". Nije li on sebe ovlastio da isto tako opameti Srbe u CG. Stvarno ne zna što čini, jadno jadni!

branka met

05.07.2020 17:58

Da nije Hitler vaskrso i Šukoviću u jednoj od emisija poverio da je bio i spirisan svetosavljem u svom fašističkom pohodu. Ili je, Bože oprosti, Sveti Sava javio Šukoviću istinu o Hitldrovom zadojenošću svetosavljem. Nešto mi se sve ovo, ipak, ne slaže, ali kada su montenegrini u pitanju svaka idiotarija koju smisle gora je i gluplja od prethodne.

milo-gorac idiotčina

05.07.2020 18:16

Al' je načitan ovi ŠUPKOVIĆ a i NAMAZAN je baš : vazelinom li se osposobljava da bude privlačan... Ha, ha, ha, ha, haaaa.... Baš me oraspoloži...

bane

05.07.2020 19:04

sukalju skrati jezik.

Pop

05.07.2020 20:35

Јадан човек