NEKE STVARI SU TEK SAD JASNE Nezavisnu Crnu Goru stvorili narko-klanovi!

Kašćelanovo ime nalazi se u Bijeloj knjizi o referendumu.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: EPA

Režim u Crnoj Gori protekle sedmice svečano je proslavio 14. godišnjicu nezavisnosti, a neke stvari tek danas postaju jasnije! Jedna od njih je to da su stvaranju nezavisnog Montenegra znatno doprineli kriminalni klanovi pod vođstvom režima.

Malo je poznata činjenica da je Slobodan Kašćelan vođa ozloglašenog kavačkog klana odigrao ključnu ulogu u sprovođenju referenduma 2006. godine. Naime, vođa narko-klana bio je jedan od glavnih aktivista Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića kada je organizovano glasanje o odvajanju Crne Gore od Srbije.

Kašćelanovo ime nalazi se u Bijeloj knjizi o referendumu, gde su zabeležene sve nepravilnosti za vreme glasanja o državno-pravnom statusu i gde je objašnjeno kako je referendum pokraden.

Kako se navodi u dokumentu koji je objavljen u pomenutoj knjizi, Slobodan Kašćelan, aktivista suverenističkog bloka, između ostalog tada je verbalno napao člana biračkog odbora na biračkom mestu u Škaljarima. Nije poznato da li je policija tada procesuirala Kašćelana iako je sve uredno prijavljeno nadležnim organima.

Daleko od toga da je Kašćelan jedini, već bi se moglo reći da je narko-biznis jedna od najjačih privrednih delatnosti u Crnoj Gori. Početkom ovog meseca otkriveno je da je na brodu „Budva“ švercovano pola tone kokaina, a u ratu kavačkog i škaljarskog kriminalnog klana do sada je ubijeno više od 40 osoba.

Marko Nicović, član svetske Agencije šefova policije i nekadašnji načelnik beogradske policije za naš list navodi da nije tajna da je aktuelni crnogorski režim u veoma bliskim odnosima s kriminalnim klanovima u toj zemlji, a naročito kavačkim, te da su njihove pripadnike zasigurno koristili u presudnim političkim momentima.

Dan nezavisnosti Crne Gore
Dan nezavisnosti Crne Gore, Foto: Youtube/Printscreen

- Crna Gora kao država poznata je po tome što ne hapsi i ne juri kriminalce i vođe klanova, ni škaljarskog ni kavačkog, naprotiv, oni sa njima koketiraju i koriste ih za svoje potrebe, kao i u ovom konkretnom slučaju. Nikada niste mogli da vidite da su neke od ključnih ljudi tih klanova hapsili u Crnoj Gori, uvek su „padali“ u okolnim zemljama i uvek su se ubijali međusobno u Srbiji, Češkoj, Holandiji, Nemačkoj... Čak 42 mrtvih imate u obračunu dva crnogorska klana, koji je nekada bio jedan klan koji se raspao posle hapšenja Šarića i drugih stvari. Videli ste da je crnogorski državni brod uhvaćen s pola tone kokaina u Nemačkoj, to vam sve govori o sprezi države i kriminalaca. Crna Gora izvozi kriminalce, bukvalno, oni su izvozni artikal, i to sa brendom - komentariše naš sagovornik.

Slobodan Kašćelan
Slobodan Kašćelan, Foto: Dan CG

Kašćelan je, inače, uhapšen u Češkoj, 13. decembra 2018. godine. Iz policije su tada saopštili da je pre hapšenja često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, zbog čega su morali da sarađuju sa kolegama iz Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i sa Kosova.

Češke vlasti su ga u februaru izručile Crnoj Gori. On se brani sa slobode zbog optužbi da se bavio zelenašenjem. Kašćelan je široj javnosti postao poznat nakon neuspelog atentata na njega i njegovog telohranitelja Vladana Vučkovića iz Herceg Novog pre dve godine u Novom Sadu. Posle toga, on je obećao da će „sve škaljarce zbrisati s lica zemlje, do poslednjeg“.

Šta je Bijela knjiga?

Bijela knjiga je zbornik dokumenata o referendumskom procesu u Crnoj Gori 2006. godine. Ima 1290 strana, na kojima su raskrinkane bezbrojne prevare, falsifikati i druge nezakonitosti koje su počinili zagovornici nezavisne Crne Gore. Priređivanju Bijele knjige prethodilo je sakupljanje i pregledanje oko 10.000 dokumenata.

Mandić: Da ustane 10 miliona Srba

U toku je diskriminacija Srba u Crnoj Gori i pokušaj vlasti da ih nasilno asimiluje, i tome treba integralno i solidarno da se suprotstavi 10 miliona Srba ma gde da žive, rekao je juče Andrija Mandić, član predsedništva Demokratskog fronta. On je ocenio da bi vlast u Crnoj Gori najviše volela da Srbi krenu put Srbije traktorima, a da oni zaposednu prostor gde Srbi u Crnoj Gori sada žive.

- Namera vlasti je da pokaže da Crna Gora više okrenuta prema Zagrebu nego prema Beogradu, pa su i na proslavi nezavisnosti Crne Gore upotrebljavali hrvatsku reč neovisnost, a ne nezavisnost - rekao je Mandić.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dr
  27/05/2020 - 14:25
  Milo kokainlo
 • Korisnik: sasa
  24/05/2020 - 08:48
  Droga i spaja milogorci i šiptare,, jasno, sve je odavno jasno..
 • Korisnik: Mila
  24/05/2020 - 08:26
  Kante kuje
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi