Priština, Albanci, Kosovo
Tanjug
Priština, Albanci, Kosovo

Tanjug

Foto: Tanjug

U podgoričkoj opštini Tuzi, u kojoj su većinom nastanjeni Albanci, pronađen je eksploziv, puške i municija, zbog čega je osam osoba uhapšeno.

- Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 13 kilograma eksploziva, 153 metra detonatorskog štapina, tri pakovanja eksploziva ''amoneks'', pakovanje baruta, pakovanje eksploziva ''trinitrotoulen'', tzv. TNT, šest pušaka različitog kalibra, optički nišan, dva pištolja, 167 komada municije različite vrste i kalibra, kao i sačma za lovačku pušku - saopštila je Uprava policije.

OVK, UČK, Šiptarski teroristi

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da podgorička policija preduzima intenzivne operativno taktičke i proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvetljavanja i sprečavanja izvršenja teških krivičnih dela iz oblasti krvnih delikata, požara i eksplozija.

U Tuzima je izvršen pretres stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, koje koriste Alen Camaj (34), Toma Camaj (52), Pjetar Camaj (63), Senad Paljević(45), Allbert Vulja (30), Sokolo Kaljaj (61) i Elze Kaljaj (39) i Z.C. (39).

Oružje, puške, bombe, pištolj

MUP

Foto: MUP

Pored eksplozivnih sredstava i vatrenog oružja oduzet je i samostrel, kao i mašina za ručno pravljenje i punjenje municije, dođe se u saopšteju.

Privedeni se sumnjiče da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu.