Lepa Lukić i Boki 13
Jovan Ilić/Alo!
Zoran Zaev

AP/Boris Grdanoski

Zoran Zaev, Foto: AP/Boris Grdanoski

 

* "Zaev je mrtav i što pre će morati da ode"

* Laris Gaiser najavljuje još raskrinkavanja visokopozicioniranih političara u severnoj Makedoniji

* Analitičar strahuje za svoje izvore u Makedoniji

Čovek koji je uzdrmao Severnu Makedoniju, ali i ceo Balkan! Laris Gaiser - analitičar i profesor geopolitike, koji je u nizu članaka za italijanski list "Verita“ otkrio aferu oko ucenjivanja biznismena u koju su bili upleteni Boki 13, Zoran Zaev, njegov savetnik Bašanović i mnogi drugi... - u razgovoru za "Alo!“ otkriva kako je reagovao kada je čuo da je privedena bivša tužiteljka Janeva i da li očekuje nova hapšenja.

- Da, to zaista jeste prvi rezultat serije tekstova koje sam objavio, ali rekao bih tužan rezultat, kada uzmemo u obzir da je makedonsko tužilaštvo imalo u svom posedu iste dokumente još pre mesec dana i da se ništa nije dogodilo. To znači da bez mojih članaka u listu „Verita“ istina nikada ne bi izašla na videlo, i sada je valjda svima jasno da je celu zemlju za taoca uzela kriminalna organizacija koja je sve učinila da sebe zaštiti ili uništi dokaze.

Zoran Zaev

AP/Ronald Zak

Zoran Zaev, Foto: AP/Ronald Zak

 

 

Očekujete li da će Zaev podneti ostavku?

- Da sam ja savetnik Zaeva, i da znam sve ono što ja znam, odmah bih ga posavetovao da podnese ostavku. Za njegovo dobro i za dobro Makedonije. Pre ili kasnije će morati da ode. On je prošlosti i međunarodno je mrtav.

 

Procureli transkripti: Objavio je na Instagramu "da se nešto sprema", a onda su zvali moju ženu u stan!

AUTOR: Republika.mk; D:K. DATUM I VREME: 24.08.2019. 12:29 Od septembra 2018. do negde 10. aprila 2019, stalno me ucenjuju grupa ljudi koja je iznuđivala veliku svotu novca od mene, izjavio je Orce Kamčev u izjavi koju je 2. maja ove godine dao tužiocu Vilmi Ruskoskoj.

 

Da li verujete ili imate dokaze da je neko iz EU, poput Mogerinijeve, imao saznanja šta se dešava u Makedoniji?

- Da li ijedna normalna osoba može da poveruje da niko u EU nije imao pojma šta se dešava u Makedoniji? I da jeste tako, u svakom slučaju su krivi za to što su nesposobni. Poenta je da je sistem Zorana Zaeva produkt Junkerove i Mogerinijeve komisije i njihovog pristupa Balkanu i sada ne mogu da prihvate svoj deo odgovornosti. Umesto za to, odlučili su se za tišinu.

Boki 13

Printscreen

Boki 13, Foto: Printscreen

 

Bili ste na meti hakera, otvoreno je više vaših lažnih profila. Zašto mislite da je to urađeno i s kojim ciljem?

- Izgleda da sam postao veoma popularna osoba u Makedoniji u roku od svega nekoliko sati sa hiljadama pratioca, što je problem za mrežu Zorana Zaeva. Verujem da su lažni profili napravljeni kao zamka za ljude koji predstavljaju opoziciju u Makedoniji. Veoma tužno, fašističke metode režima. Ipak, smešna strana priče je da je prošle nedelje grupa hakera napala jedan od mojih lažnih profila koji je uradila druga hakerska grupa, koja je potom alarmirala medije da mi je hakovan profil, koji je inače lažan.

Plašite li se možda za svoju bezbednost?

- Znao sam da ću, dirajući u interese moćne kriminalne mreže koja je međunarodna povezana i teško povređujući njihove finansije, imati posledice. Hajde da kažemo da je moj nivo opreznosti veći sada nego početkom avgusta.

Pročitajte još:

 

 

Plašite li se za bezbednost vaših izvora iz Makedonije?

- Da, to je uvek moja prva briga. Nikakva senzacija nije vredna života ijednog poštenog građanina ili njegove porodice.

Da li možemo očekivati još ekskluzivnih priča iz Makedonije od vas?

- Kao što sam i ranije naveo, znam još mnogo toga. Imam optužujuće informacije o visokorangiranim političarima i oni se nalaze i sefu lista "Verita“, jer ne želim da krijem dokaze kod moje majke kao Boki 13. Nažalost, moraću da sačekam s objavljivanjem kako ne bih ugrozio svoje izvore u Makedoniji, ali, iskreno govoreći, s obzirom na dokaze koje sam izneo, to bi trebalo da bude sasvim dovoljno da stavi kriminalce iza rešetaka i da natera predsednika Pendarovskog da nađe novog premijera. Zaev je prošlost. Moramo da pomognemo Makedoniji da povrati dostojanstvo i demokratiju.

Bonus video: Helikopter na Novom Beogradu