Boki 13
Printscreen
Boki 13

Printscreen

Boki 13, Foto: Printscreen

On je u svom obraćanju u sudu govorio o svom zdrastvenom stanju.

"Niti moj mentalni sklop, niti povezanost sa porodicom, niti moj lik i delo ukazuju da ću pobeći. Kada sam bio uhapšen nisam bežao već sam krenuo na uplaćeni odmor od sedam dana. Najbitnija stvar je da ja živim da bih dokazao istinu u ovom slučaju, svoju nevinost", rekao je Jovanovski.

PROČITAJ JOŠ:

Jovanovski je u pritvoru po tri osnova, zbog mogućnosti da utiče na svedoke, da ponovi delo i opasnosti od bekstva.

Njegov advokat Saško Dukovski rekao je da Boki 13 ne može da utiče na svedoke jer je istraga već završena i da su oni 23. septembra dobili rešenje o tome.

Jovanovski, kao prvoosumnječeni u aferi "Reket" o iznudi 1,5 miliona evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora, nalazi se u pritvoru od 15. jula.

Zoran Zaev

AP/Ronald Zak

Zoran Zaev, Foto: AP/Ronald Zak

U ovoj aferi kasnije je uhapšena i šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji nakon što je italijanski list "La Verita" na svom portalu objavio prisluškivane razgovore između Bokija 13 i Kamčeva u kojima se čuje i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rečima da ne brine i da će sve biti ok.

Izbio opšti haos na Autokomandi! Vozači izlazili iz automobila, sevale pesnice!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 03.10.2019. 14:40 Treći dan štrajka taksista! Kolaps, tuča, grad, Foto: Printskrin U Beogradu vlada skoro potpuni saobraćajni kolaps, što zbog protesta taksista na prestoničkim ulicama, što zbog kiše koja tokom većeg dela dana pada. Na Autokomandi je oko 14.00 časova malo nedostajalo da dođe do fizičkog obračuna taksista i vozača.

Janeva je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja, jer samo je ona mogla da odobri rešenje o oslobađanju iz pritvora osumnjičenih u slučajevima iz tog tužilaštva, u ovom slučaju biznismena Kamčeva.

BONUS VIDEO: