Ustaše, Ivan Đakić
Facebook
Ustaše, Ivan Đakić

Facebook

Ustaše, Ivan Đakić, Foto: Facebook

Sin hrvatskog poslanika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje na Fejsbuku, potvrdili su iz policije.

Podsetimo,Ivan Đakić je u ponedeljak na svom Fejsbuk profilu objavio šokantnu fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu četnika iznad koje je napisao "Svim 'prijateljima' Srbicima sretan Božic".

Ustaše, Ivan Đakić

Facebook

Ustaše, Ivan Đakić, Foto: Facebook

- Objavu sam slučajno podelio i obrisao je nakon minuta. Nisam nacionalista i izvinjavam se. Želim im srećan Božić. Stvarno mi nije bila namera nikoga da uvredim. Imam puno prijatelja Srba, čak i poslovnih partnera s kojima sam u super odnosu - rekao je Ivan Đakić.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) najoštrije je osudila objavljivanje fotografije ustaše sa odrubljenom glavom Srbina i najavila da će protiv sina poslanika Josipa Đakića, Ivana, koji je objavio spornu fotografiju, pokrenuti disciplinski postupak.

PROČITAJ JOŠ:

- Povodom objave Ivana Đakića na njegovom privatnom Fejsbuk profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost. Nadležna stranačka tela pokrenuće odgovarajući disciplinski postupak zbog ovakvog ponašanja - navodi se u saopštenju HDZ.

Poslanik HDZ i otac mladića koji je podelio sramu fotografiju, Josip Đakić u utorak je najoštrije osudio objavu svog sina i izrazio žaljenje zbog "sramotne i uvredljive objave slike i teksta", a njegov sin se iščlanio iz HDZ.

Komentari (4)

Dejan Niš

08.01.2019 14:57

Kakav retard....

Mil@n

08.01.2019 16:25

Vidi se po faci da je obični debil.

daj pisi istinu.

08.01.2019 17:00

Kako Ustasa zaklao cetnika, laz oni su ratovali zsjedno, to je ubijen ili seljak ili zarobljeni Partizan.

VladimirR

09.01.2019 07:03

Srbi da ga odlikuju kao saradnika u borbi za istorijsku istinu. Nije svaki ustaški potomak spreman da prizna šta im je u duši.